Ludvig Löfgren för Målerås

IMG_7553

Idag har Glassverige fått ny energi. I augusti 2013 började unga glasformgivaren Ludvig Lögren på Målerås och på sex månader har han jobbat, jobbat och jobbat. En stor kollektion lanseras med typiska Ludvig-saker och färger. Det är fantastisk energi för Målerås som faktiskt är ett av flera glasbruk som går med vinst. Inte alla, men några glasbruk gör det. Och Målerås med sina 50 anställda och sin internationella närvaro, kanske blir en ny fixstjärna.

 

IMG_7555

Ludvig är helt fantastisk och genomtänkt designer. Han har ett galet formspråk med alla djur och färger – och han arbetar med sig själv som projekt också. Han ändrar stil och uttryck. Just nu är det väl nån slags amerikansk redneck som hägrar, men jag hittade en gammal bild på “kostym-Ludvig”…

article_image_0cebbba5ada9e81a

Från Stureplan.se

IMG_7556

Anyway. Ludvigs nya produkter. Han har gjort fat och skålar med paradisiskt tema. Fjädrar och vingar.

IMG_7559

Tvåfärgat i antingen rosa-blått, eller grön-blått.

IMG_7561

Sen också en härlig vas – med dubbelpapegoja. Självklart.

IMG_7562

Den här ljusstaken har verkligen använt Målerås kompetens på högsta nivå. Fjädrarna är enormt detaljrika. Målerås har också ett eget järngjuteri där man kan göra metalldelar, men där man framför allt tar fram egna formar som man häller glasmassa i.

IMG_7563

Sex stycken apor har Ludvig gjort, men sex känslor och uttryck. Enorm detaljrikedom.Ludvig berättade att han kompletterat Målerås klassiska urgröpta, konkava block till att bli konvexa, 3D-block.

IMG_7564

Klart eller svart. Tydliga känslor…

IMG_7565 IMG_7566 IMG_7567

Ludvig har tidigare arbetat med inspiration från tatueringsvärlden och det sker nu också. Som små godisbitar… Svalan, ankaret eller rosen. Superfint.

IMG_7571

En av mina favoriter är de tropiska skålarna med påfågelmönster. Skål och vas.

IMG_7569

Och några praktpjäser. Tre stycken påfåglar i “lifesize”. Kan bli din för 150 000 kronor…

IMG_7570

Fantaaaaaaaaaastisk detaljrikedom. Tänk att det här är gjort i kristall i Småland. Helt galet fascinerande.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments