Designgalleriet och Note Design Studio, Växbo Lin och Bookbinders

IMG_8746

Snart designvecka. För sjätte gången gör vi på Designgalleriet en satsning på svensk design. Vi har sex gånger bjudit in svenska formgivare och producenter att leka loss i oväntade konstellationer. Först (2009) ut hade vi Claesson Koivisto Rune och Asplunds som gjorde mattor, 2010 hade vi WIS Design och Karl Andersson & Söner, 2011 visade vi Luca Nichetto och Skultuna, 2012 Emma Olbers och Ire Möbler, 2013 Bea Szenfeld och Kinnarps – och i år blir det alltså Note Design Studio och Växbo Lin tillsammans med Bookbinders Design. Resultatet är en textil kollektion med återbrukade delar från Växbo Lin som i vanliga fall säljs som andrasortering. Nu får de ett nytt liv, i ny form. Projektet heter Åkerlapp, eftersom det delvis handlar om att lappa och laga, men också om närheten till jorden och linet.

IMG_8774 IMG_8770

Olika stora delar har alltså sytts ihop med en “overlock” och gett ett nytt uttryck.

IMG_8766 IMG_8782

Glad och stolt gallerist och projektledare.

IMG_8790

Pressträff. Och allt föll väl ut. Det är lätt att tycka om den här kollektionen. Och jag passar på att berätta att Designgalleriet flyttar efter den här utställningen. Det är verkligen inte sista utställningen som Designgalleriet gör. Tvärtom. Men vi behöver nya lokaler. Under våren så får vi leta intensivt.

IMG_8791

Bookbinders har tagit dessa återbrukade textilier och klätt askar. I ett set ingår egentligen en 3 meter lång duk och fyra handdukar/servetter/bordstabletter.

IMG_8801 IMG_8803

Boxar

IMG_8794

De mindre lapparna funkar alltså på tre sätt.

IMG_8806

Glatt gäng. Sanna till vänster och skäggige Alexis är från Note Design Studio. Blonda Malin från Bookbinders och Hanna Bruce från Växbo Lin.

IMG_8824 IMG_8820

Utställningen öppnar alltså med vernissage tisdagen den 4 februari och stänger när februari är slut.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments