Stockholm Design Week – Green House

IMG_9301

Ett varv på Green House på Stockholm Furniture Fair fortsätter samma upptrampade sig som i de “stora” hallarna. Allvarligt och redovisande. Jag kommer ihåg för några år sen när man kunde hitta en rosa gris i naturlig storlek som man kunde ha som fåtölj. Det gör vi inte i år. I stället är det fortsatt väldigt seriöst och redovisande. Om man gör en produkt i trä, så ska den vara trären.

Anders Engholm Kristensen och Sarah Cramer från Danmark hade den här fina soffan. Lukas Dahlen var först med sitt skåp i samma teknik, men den här är en utveckling med lite mer arbetade detaljer.

IMG_9303

Monique Consentino, också från Danmark hade den här pallen med filt som sittdyna.

IMG_9306

Malmstens skola hade låtit treorna använda spillmaterial från en fanérfabrik. Andreas Beijer hade låtit fanerbitar bli en del av en ask.

IMG_9309

Karin Gemvall från Malmstens använde fanérbitar för att göra blomblad runt en spegel. Älskar, älskar inte…

IMG_9314 IMG_9316

Studio Ljung och Ljung hade gjort lampor i Thailand som man kan bygga på själv. Superfina. Lätt att se det som en kommersiell produkt, och gärna i varianter som storlekar. I bilden direkt ovan ser vi att man kan få lamporna också i brunt. Även också ett annorlunda skåp.

IMG_9319 IMG_9321

Kristina Kjaer och Signe Hytte från Danmark

IMG_9322 IMG_9324

Svensk-italienska Studio Baag har utvecklats och gjort ett bord med karaktär.Pier Francesco Galuppini hoppar bock på pallen som hämtat inspiration från plinten.

IMG_9326 IMG_9328

Amanda Boierth och Matilda Ekström hittade jag på Formex häromåret och de är fortsatt fantastiska. Inspirationen till den nya kollektionen kommer från lek med kritor. Nytt och lekfult.

IMG_9331 IMG_9334

Unexpected Composites är en studio med personer från Paris, Lissabon och Tokyo. Väldigt internationellt och roligt.

IMG_9336

Studio Formellt (Frida Erson och Martin Eckerberg) gick ut Malmstens i våras och jag hade deras examensarbete i en utställning i höstas. Här en snygg vidareutveckling.

IMG_9340

Matilda Dahlqvist

IMG_9342

Frej Grönkvist Wichmann från Steneby har liksom alla klasskamrater gjort ett projekt på “upcycling” dvs att göra något fint av något oönskad. Här är det vita repet mellan pinnarna av gamla plastpåsar.

IMG_9344

Björn Ekblom har upcyclat båttampar.

IMG_9346

Sofia Holt från Beckmans hade den här parstolen – eller ska man säga fästmannasoffan? Man måste vara två (och lika tunga) som sitter i stolen. Kul.

IMG_9348

Lith Lith Lundin gick ut Malmstens för något år sen och de kämpar vidare med sin hållbara design. Här en stol som byggts med färskt trä som torkat in i formen och därmed utslutit lim.

IMG_9349

Sara Andreasson och Johanna Berg

IMG_9354

Matz Engdahl. Man kan alltså flytta runt pinnarna och skapa hål och utrymme för olika saker.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments