Miinus från Finland

IMG_3627

Igår Sverigelanserades köket Miinus från finska Puustelli. Det har funnits i designvärlden tidigare men nu kommer det ut i butik. Köket är ett riktigt spännande projekt. I en tid när köksleverantörer tävlar med varandra om att ändra detaljer som att höja socklar fem millimeter eller byta lister – så gör Puustelli helt nytt. Man har satt sig ner och tittat på köket från “scratch” och resonerat kring miljövänliga lösningar. Materialåtgång, kompositmaterial, etc, etc. Massor och massor av ekolösningar.

IMG_3630

Praktikant-Alexander hänger med och försöker förstå.

IMG_3635

Flera av skåpen har tagit bort bakstycket för att spara material.

IMG_3636

OSB som material. Går så klart att täcka in så att man inte för den spånaktiga känslan.

IMG_3637 IMG_3653 IMG_3654 IMG_3657 IMG_3651
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments