2014 års trendigaste julgran

IMG_2996

Kanske är det skägget? Oavsett så har jag i år blivit årets tomte på flygplatserna Arlanda och Landvetter. Jag har valt ut mina bästa julklappstips och gjort granar. Julgranarna har klätts i ett av fyra trendteman som jag hittat för året. Här blir det alltså tema grafiskt eller som jag kallar trenden i min trendrapport “Structure”. Mycket svart, vitt och struktur på ytan. Man ska kunna se alla linjer i de grafiska mönstrena och i slipningarna. Och så går granen från mörkaste svart uppåt i skiftande till vitt.

IMG_2977

Grafiskt. Kulor från Granit, Åhlens och Nordal.

IMG_2983

Sara i matchande grafisk outfit hjälper till på Arlanda.

IMG_2991

Svarta kulor från Goodwill och Nordahl

IMG_2987

Redan paus…

IMG_2992

 

IMG_3009

Vita kulor. Silvriga från Åhlens samt även stjärnor. “fjälliga” från H&M Home, diamantiga från Åhlens. Pappersstjärna från Nordahl och rund med linjer från House Doctor.

IMG_3010

Matta, kantiga kulor från Ikea, klara kulor med “snö” från Åhlens.

IMG_3013

Elena får också hjälpa till.

IMG_3016 IMG_3004

Båda granarna har tre stycken  “påskägg”. Ja, som du säkert kommer ihåg så finns det i filmvärlden ett uttryck för medvetna “hemlisar”. Om du tittar lite till vänster, bakom Luke  Skywalker i nån av filmerna så kan du kanske se att en av planeterna faktiskt inte är en planet utan en ko… Jag har gjort tre sånna “påskägg”. Ett av de är att i den svarta sektionen så har jag bytt ut alla de svarta kulorna mot svarta djur. Här finns gorillor, svanar, pantrar, tjurar och en lunnefågel. Det finns också i den vita sektionen kulor som är utbytta mot stenar – och bland alla stjärnor så har jag hängt så att man kan se Karlavagnen.

IMG_3012 IMG_3122

Skylift. Ja, om man bygger 8 metersgranar så måste man ha hjälp. Och bara åtta kulor totalt på de två flygplatserna gick i bitar. Resten klarade sig. Det gick åt 583 kulor för Arlanda och 728 kulor för Landvetter.

IMG_3126 IMG_3146 IMG_3152 IMG_3153 IMG_3156 IMG_3160

På Arlanda fick jag hjälp av Sara och Elena, och i Göteborg av Ulrik och Åsa. Tack.

IMG_3026

Och de obligatoriska pressbilderna.

julgran

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments