Stockholm Design Week – mina trendutställningar

lowres_Stefan Nilsson_Pressbild2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_

Hej och hallå. Här är min nya pressbild. Och i handen så har jag en miniatyr av mig själv. Jag har en liten arme av små trendstefansar… Nää… Här är ett inlägg med lite bilder från två av mina projekt under Stockholm Design Week. Jag blev inbjuden av mässan att göra en utställning där jag tolkar hemmakontoret. De sex första bilderna här är tagna av proffsfotografen Kristofer Samuelsson (www.kristofersamuelsson.se).

lowres_Furniture fair 2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_

Mitt hemmakontor. Ja, jag har tänkt ganska mycket så klart. En viktig företeelse är ju detta med att ta in det personliga. Jag ville absolut att man skulle se att här var det Trendstefans kontor. Så jag tog in massor av element hemifrån. Själva montern var på 6.5 x 7 meter och jag lät bygga bänkar runt nästan hela montern. Och spikade upp plywoodskivor för att få in en skön träkänsla. Och så målade jag schackrutigt tillsammans med Alcro. Min feministtapet gjorde jag tillsammans med Rebel Walls.

lowres_Furniture fair 2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_-2

Massor av personliga saker. Här ligger ju mina gamla glasögon. På en bricka från Broste.

lowres_Furniture fair 2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_-3

Bänkar som avställningsyta och sittplats. Konsolhyllor på väggen målade med Alcro. Skrivbordet från String. Arbetsstol från Normann Copenhagen och besöksstol från David Design. Och så klart tofflor. Man måste ju få mysa lite på jobbet. De kommer från Shepherd.

lowres_Furniture fair 2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_-4

Lampa från Lightwork, blå-röd kudde från Hay, röd-grön rutig kudde från Simon Key Bertman

lowres_Furniture fair 2015_Kristofer Samuelsson Photorgaphy_-5

Grön lampa med glas i klase från Lyktan Bankeryd

IMG_5673 b

Ja, och så lite egna bilder.

Grön fåtölj av Emma Olbers för Tre Sekel. Bordet från Hay. Krukor på stativ från Lagerhaus. Röd-lila kudde från Normann Copenhagen. Alla växter från Blomsterlandet.

Och så min feministtapet med inspirerande kvinnor inom vetenskapen.

IMG_5678 IMG_5674

Grön fåtölj från Tom Dixon. Golvlampa från Pholc.

IMG_5676

Den stora hyllan i mitten på rummet från Resize Design.

IMG_5523

Massor med stilleben. Här boxar från Hay, vägg-förvaring från Normann Copenhagen

trend3

Från mässans egen bildbank. De flesta skrivbordsaccessoarerna från Hay. Bilden på glasunderlägget har jag faktiskt fått från Jägermeister.

trend4

Och som sagt – väldigt mycket privat i det här kontoret. Längst till vänster ser man ett av mina bröllopsfoton på mig och Peter.

IMG_5685

Den andra utställningen jag gjorde var en visualisering av fyra av mina trender för det här året. Nu tillsammans med kakelbranschens organisation BKR dvs Byggkeramikrådet.

IMG_5686

Avskalat, hantverksorienterat och nedtonat i New Simplicity

IMG_5687

New Simplicity

IMG_5688

Skimrande i Schimmer Schammer

IMG_5689

Marinblått, korallrött och en massa nautiska motiv i Marint Naivt

IMG_5691

Marint Naivt  igen

IMG_5692

Symmetriska mönster och djupnande pasteller i Vacation with Picasso

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments