ISH – badrumstrender

IMG_7258

Jag är på ISH, dvs världens största badrumsmässa för att titta på lite badrumstrender. Mässan går vartannat år så förra gången jag var här är alltså 2013. Badrumsrapporten från den gången finns här. Det jag iakttog då var närvaron av trä, en hel del mindre möbler, moduler, svart-vitt och att tekniken flyttar in i badrummet.

2015 kan vi konstatera att det absolut är en konservativ bransch. Det händer inte så himla mycket på två år. Kanske har det att göra med att större innovationer tar så lång tid att utveckla. Det är fortfarande mycket trä, fortfarande mycket fokus på mindre möbler, moduler, etc. Tekniken är inte lika viktig. I  alla fall inte om man tittar på hur man 2013 ville integrera badkar med Spotifylistan. Generellt kan man säga att 2013 handlade badrummet om “egentid”. Jag skulle njuta själv och koppla av. Eget spa. Idag är den största skillnaden att vi ska visa upp vårt badrum – precis som alla andra rum. Jag la ut nån bild på Instagram och visst är det stylat för mässa – men hela badrummet är byggt kring att exponera sina samlingar. Hyllor, avsatser, småbord, etc, etc. Allt ska ha “rätt” sort attribut framme oavsett om det är tvålar eller porslinsfigurer.

Och tekniken är med fortfarande. Det som om hela tonläget är kopierat resonemanget från tv-branschen. Alla vet att man måste ha en sjukt stor och tunn tv för att kunna kolla på fotbollsVm eller nåt. Och så är det uppenbarligen med duschar också. Du måste ha en skitstor, tekniskt avancerad dusch för att bli ren.

Well, well. Jag samlar mina trender i följande rubriker.

1. Brons och färg

2. Kantigt

3. Möbler

4. Rustikt

5. Styling

6. Teknik

7. Upphöjning

Som du märker så kommer trenderna i bokstavsordning. Why not? Nu  kör vi.

IMG_7235

Ja, precis som i övriga inredningsvärlden så ser vi massor av mässing och koppar i badrummen. Inte så nytt.

IMG_7256 IMG_7269 IMG_7283

Och det är ju lite svårare nu… Man väljer inte bara mellan två nyanser utan mellan en miljon nyanser…

IMG_7285

Matt, blankt och alla varianter finns.

IMG_7233

När det gäller andra färger så händer inte så mycket. Fortfarande mest svart och vitt. Om man letar suuuuuuuuuuuupernoga så finns lite rosa och gröna toner.

IMG_7237 IMG_7254   IMG_7270    IMG_7314 IMG_7358 IMG_7419 IMG_7239

2. Kantigt

IMG_7257

Det är fortsatt väldigt mycket rundade hörn och mjuka former, men jag tycker mig se att fler och fler detaljer blir lite kantigare. Lite nytt ändå.

IMG_7234 IMG_7238 IMG_7244 IMG_7247 IMG_7259 IMG_7271 IMG_7291 IMG_7295 IMG_7296

3. Möbler

IMG_7313

Jag pratade med några sanitetsleverantörer och det är uppenbart – man köper inte nya duschkabiner, toastolar eller badkar längre. Därför har man medvetet utvecklat möbelkollektioner. Det är enklare för konsumenten att uppdatera badrummet med en ny hylla eller pall, istället för ett nytt badkar.

IMG_7400 IMG_7406

Och det tog ett tag innan jag fattade det. Alla dessa pallar i montrarna var inte styling utan just egna produkter.

IMG_7222

Och det är väldigt uppenbart att badrummet kommer se ut som ett vardagsrum snart. Allt blir mer och mer som “vanliga” möbler. Eller vad sägs om ett badkar som ser ut som en schäslong?

IMG_7425

Duschar som ser ut som lampor.

IMG_7229 IMG_7281 IMG_7396 IMG_7403 IMG_7329

Och så klart en massa, massa hyllor. Och styling. Men jag slänger in styling som en egen punkt. Men alltså en massa möbler.

IMG_7327 IMG_7328

Shit. Det här inlägget blir ju så sjukt långt… jag tror att mina läsare tröttnar… Jag fortsätter imorgon. Imorgon blir det alltså mer trender och då fokus på rustikt, styling, teknik och upphöjning (undrar vad det där sista kan vara…)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments