Paperworld 2016

IMG_1581

I helgen var jag på två intressanta mässor i Frankfurt, dels Christmasworld som får två egna inlägg. Men också Paperworld som handlar om anteckningsblock, grafisk form och sånt. Det är intressant att “det papperslösa kontoret” inte slår igenom utan det är fortsatt en massa anteckningsböcker etc som vi använder. Kanske blir de ännu mer personliga än tidigare. Vi kan också notera att skrivbordet får färre saker så post-it-lappar försvinner, liksom roliga gem etc. Alltså mest fokus på anteckningsböcker. Mässan bjöd på tre trender och jag noterade några saker själv. Bilden ovan är från den sportiga varianten. Vi har sett Memphisreferenser förr med det klara blå, det klara röda tillsammans med starka grafiska element.

IMG_1598IMG_1640
IMG_1580IMG_1577

IMG_1576

IMG_1579IMG_1636
Trend två drar väldigt mycket åt det som jag kallar “hedonism”, en röd-vinröd trend med stora mönster. Svulstigt och väldigt nära modevärlden.

IMG_1626 IMG_1593 IMG_1591 IMG_1588

Vädligt fint med dessa paisleyreferenser.

IMG_1638

Inte så mycket Santa Fe-kaktusar men det kanske kommer.

IMG_1606

Den tredje trenden har en gråbeige grund med grafiska detaljer. Tänk trä, filt, handgjort papper.

IMG_1594

En slags “new simplicity” där allt är superenkelt

IMG_1604 IMG_1603 IMG_1600 IMG_1647IMG_1599

Det är obligatoriskt att det ska stå nåt på boken…

IMG_1575

I den här trenden så ingår så klart också alla dessa handgjorda anteckningsböcker i skinn. Kommer massor av sånt.

IMG_1668

Men det trendigaste 2016 är kanske att göra sin egen anteckningsbok? De här böcker hittade jag faktiskt inte alls på Paperworld utan på Creativeworld. Det blir  personifierade böcker som man själv får vara med och sätta sin prägel på. Väldigt “makers & fixers”. Jag pratade med en cool popartist häromdan om det här och han uttryckte sig som att “vem orkar?”. Men det finns ju en hel våg av ungdomar som knyter sina skosnören på unika, intrikata sätt. Det här är ju vara en utveckling av det. Vore kul att se varianter av detta i handeln.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments