Det som faktiskt stack ut på Maison & Objet…

Igår gjorde jag ett inlägg med mina trender från mässan Maison & Objet. Det här inlägget är lite “övrigt”. Intressant, bra och så får man se om det tar fart och blir en trend längre fram.

IMG_1364

Franska Marlo & Isaure hade inspirerats av tatueringskonstnärer. Inte helt nytt på nåt sätt men jag gillade hur deras stiliga applikationer kunde appliceras enkelt på vanliga kuddar och på så sätt uppdatera de. Och för mig är det en otroligt intressant miljötanke. Hur får vi saker att kännas uppdaterade utan att köpa en helt ny produkt? Enkelt, smart och med egen identitet. Jag vill se Jotex och Hemtex göra kudd-tatuering så att deras saker håller längre.

IMG_1383

Överhuvudtaget kändes detta med applikationer väldigt hett på mässan. Enkelt att uppdatera sin vanliga t-shirt med nya uttryck.

IMG_1392

Pins är inte nytt men nu börjar de miljövänligare alternativen komma. Som pins i trä istället för metall. Uppdatering men som ett bra miljötänk.

IMG_1398IMG_1463IMG_1374 Serax och deras kvalitetslinje med Valerie Objects fortsätter. Man har gjort bestick tidigare, och lampor och stolar. Nu gör man färgglada skärbrädor i kompositmaterial.

IMG_1369

Jag gillar verkligen Serax för att de tar fram ologiska och intressanta produkter. Jag fattar att detta inte är logiskt. Vem ska köpa? Men det krävs nåt slags galenskap och självförtroende – och det gillar jag. Ståltrådsskulpturer att hänga på väggen. Ingen funktion alls. Av Terry Powel.

IMG_1427

Vitra gjorde mobiler av Eames. Lite samma tema – “billig peng att uppdatera ditt hem”.

IMG_1432

Samma koncern har Artek och de gjorde superfina keramiska kärl av Aalto. Väldigt finskt, väldigt tidlöst.

IMG_1440

En av mina favoriter i Europa just nu är Sebastian Herkner. Han jobbar bland annat med Pulpo Produkter. Här skålar. Konstigt och härligt. Finns även som bord. Vilket gör det kanske ännu mer konstigt. Och härligt.

IMG_1457Generös fåtölj eller liten soffa. Och spana in kaklet som går åt fel håll igen.  IMG_1475

Nya svenska företaget Oblure.

IMG_1513

Lite textilier. Härliga killar med Ambercrombie & Fitch-känsla.

IMG_1560

Skön kladdig keramik.

IMG_1616

Alessi hade en fantastisk kollektion med bra namn. Naoto Fukasawa hade bland annat gjort den här tidlösa och eleganta kannan.

IMG_1619

Zaha Hadid gick bort i mars förra året och vi har sett flera företag släppa allt från tapeter till hyllor av henne. Alessi hade det här rivjärnet för ost. Helt okej.

IMG_1622

Men framför allt gillade jag det här skålsettet. Fint för taco-mys eller jordnötter?IMG_1609

Och Daniel Liebeskind har gjort en “pokal”. Tycker det skulle vara en superfin kaffeburk att ha på köksbänken. Väldans coolt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments