Best of the best – det bästa från sju mässor

Nu har jag alltså avverkat sju mässor på sex veckor.  Mina rapporter och inlägg ligger så klart här på bloggen så det är bara att bläddra igenom alla bilder. Jag har väl sett ungefär 12-15 000 företagslanseringar (och varje företag lanserar minst en ny produkt).

Efter sju mässor är till och med jag trött i huvudet. Vad var det jag såg där i början på januari? Och hur är det med Peter Pan-trenden?

Jag tänkte för första gången samla ihop mina intryck och superkort bara välja ut sju produkter från de sju mässorna. Best of the best, helt enkelt.

IMG_0742

Heimtextil. Första mässan på säsongen är textil- och tapetmässan Heimtextil i Frankfurt. Bland allt det bruna, gröna och melerade så stod det här avskalade och enkla ut. Sängkläder med svart streck på krispiga vita lakan. Väldigt elegant och enkelt. Skandinaviskt minimalistiskt. Om jag minns rätt så är producenten för detta tyska Irisette.

IMG_3160

Samma strikta mönsterbild såg jag faktiskt alldeles nyss på Ambiente där Asa gjort dessa koppar. Det här strikta randiga fanns även i Paris, och på IKEAs samarbete med Tiogruppen. Det finns nåt fint över det hela.

IMG_1028

Nordstil. Direkt från Heimtextil så åkte jag till Nordstil som visserligen är lika stor som Formex men som ändå känns väldigt lokal. Många tyska utställare och inköpare. Här hittade väldigt trevliga och söta tjejen bakom märket Life is Delicious.

IMG_1148

Formex. På Formex var det fullt ös med Designbloggare som festade och valde sina grejer. Jag var upprörd över alla kopior men hittade fin och danska Ro Collection. Jag pratade med grundaren Rebecka i helgen och tyvärr var det bara jag som hittade till Ro. Ingen press och inga inköpare så det här är nog ända gången vi får se dem på Formex. Men oavsett – en klar favorit. Min bästa produkt från Formex.

IMG_1657

Maison & Objet. Ja här hittade jag verkligen en massa underlag för min Peter Pan-trend. Tropiskt, exotiskt och lite galet. Roligt. Den här lampan med fjädrar som lampskärm är fantastisk. Jag har tyvärr inte namnet på företaget men svenska Geco säger att de har agenturen för dessa lampor. Jag gillade också väldigt mycket kaffeburken av Daniel Liebeskind för Alessi. Kanske också Aalto-krukorna för Artek. Det fanns en hel del bra grejer.

IMG_2196

Christmasworld. Hur blir julen 2017? Enligt mina iakttagelser så ser vi brunt i kombination med aprikos, men även frostigt vitt och en massa igelkottar.

IMG_2600

Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Alldeles nyss avslutade vi möbelmässan och jag kan inte låta bli att dels gilla varumärket Skagerak men också lite extra kärlek till den här multifunktionella bänken. Men även möbelkollektionen av Claesson Koivisto Rune för Dux var himla bra.

IMG_3151 IMG_3149 IMG_3150

Ambiente. Nej, jag har inte hunnit göra nåt blogginlägg om vårens absolut största inredningsmässa. Jag är dels lite trött i huvudet men också lite konfunderad över vad som är nytt, vad jag sett tidigare och alla intryck. Behöver smälta någon dag till och sen gör jag ett inlägg. Men en favorit är från Rosenthal. Jag har alltid gillat små träbrickor och nu gör man asiatiskt inspirerade varianter. För servering, för upplägg, för att det är fint.

En bänk, en fjäderlampa, randiga lakan och en brun jul… Kan man sammanfatta 2017 redan? Det är frågan om, men det som alltid vinner är välgjorda produkter som designats med kärlek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments