Examensutställningar: Handarbetets Vänner

Jag har varit och hälsat på min barndomskompis Anna. Vi växte upp tillsammans i härliga Sollentuna och gick hela grundskolan tillsammans. Efter det blev Anna en av Sveriges främsta konstbrodöser och jag blev Trendstefan. Vi firar fortfarande varje midsommar tillsammans. Nu hälsar jag på henne på Handarbetets Vänner för att titta på de första examensprojekten från årets kull av designstudenter. Snart kommer designutställningarna slag i slag. Hur är generation 2017??? Vi får se.

IMG_5913 IMG_5902

Sju studenter gick ut från HV Skola och här finns fantastisk talang och kärlek till material och hantverksskicklighet.

IMG_5936Anna pekade ut verket “Hon hade ont” av Emma Holmgren som en av sina favoriter. Tittar man nog så ser man ett ben, kanske en utsatt situation? Tekniskt skicklig och lite läskig.

IMG_5934

Anna gillade också detta porträtt av Lisa Imberg och visst har hon studenten lyckats fånga tre karaktärer med enkla “pennstreck”. Att “skissa” med textil är något som jag sett internationellt på andra platser. Fint.

IMG_5930Mattan av Arianna E Funk är otroligt lätt att tycka om. Det här är en produkt som jag absolut kan tänka att man kan se i olika inredningstidningar framöver.

IMG_5915 IMG_5917

Kombinationen av klassiskt hantverk och lite nytänk är det här verket av Anna-Karin Linde. Är det jägermeister-djur?

IMG_5922Julia Frostell har gjort en matta för väggen som hon kallar för “kiss i snö”…

IMG_5920

Sarah Luna har gjort kläder i bland annat våffelteknik.

IMG_5946

Min personliga favorit är detta vävda tyg av Lisa Hagström. Svårt att fotografera så jag slänger upp ett gäng bilder. Men Lisa har alltså målat och sen vävt. Alla mönsterblock är unika. Tyget redovisas också som ett extremt mångsidigt objekt där det kan vara allt från ett verk som hänger på väggen, eller används som scarf på modell. Superfint.

IMG_5940

 

IMG_5929 IMG_5926 IMG_5925
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments