Tekniska museet gör innovativ restaurang

Idag öppnar Tekniska museet en restaurang tillsammans med matprofilen Pontus Frithiof.

Både museum, arkitekt Pontus Lomar och restauratören har försökt skapa en ny matupplevelse i Stockholm. Och mat på museum går bra hand-i-hand. Se bara på hur det funkar i Paris eller New York. Fokus är innovation och hållbarhet. Allt från elen i diskmaskinen till råvarorna i maten är hållbara. Och maten är vegetarisk, men man kallar sig inte för vegetarisk utan snarare hållbar.

Och innovativt. På presslunch bjöds bland annat på friterad mossa (lav?) på sten. Men otroligt god mat av Pontus. Verkligen något att rekommendera.

Men man är ju framför allt en familjerestaurang. Hit går man med alla familjemedlemmar – även de som klättrar på väggarna. Så för de allra minsta kommer under hösten en 3D-skrivare som skriver ut pannkakor. Man kan alltså göra ett mönster så skriver man ut sin egen pannkaka. Asroligt.

Men hållbart och innovativt. Man kommer även arbeta med kommunikationen kring vad som förbrukas. Allt från el till vatten.

Och så klart Waste. Avfall.

Restaurangen är uppbyggd med massa färg. Teknik är färg. Allt från prismor till sladdar är färgglatt, så det ska ju även restaurangen vara.

Pontus Lomar berättade att man tittat extra på akustiken i en sån här barnvänlig miljö.

Fina illustrationer på väggarna.

Det känns som att “alla” offentliga miljöer har växtväggar. Så även här.

Men man har också ett moss-tak. Lite kul.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments