Middag med Paola Navone

Jag har som sagt varit i Eindhoven över helgen. Jag spanade in de 177 designstudenterna på Design Academy Eindhoven, men jag har också hängt med 15 internationella bloggare från hela Europa – och jag har fått mat med Paola Navone.

Om vi börjar från början. Jag var i Eindhoven förra året och tyckte designveckan var så bra att jag ville vara med i år också. Holly, som jag träffade senast under designveckan i Helsingfors frågade om jag inte ville hänga med hennes gäng. Och det lät ju kul. Bland de 15 bloggarna finns gigantiska konton som @urbanjungleblog som har nästan 500 000 följare på Instagram. Och allt arrangerades av Desiree på Vosgesparis och Holly på Decor8.

Alla bloggare instagrammade under samma tag dvs #blogteamddw.

eindhoven

Frukost med hela gänget på Eindhovens nyöppnade hotell Student Hotel.

Att hänga med 15 bloggare är som att umgås med 15 telefoner. Här Agata från Milano, Anastasia från Tyskland och Igor från München och Urban Jungle Bloggers. Här på Design Academy Eindhoven som jag rapporterade om igår.

eindhoven yarn    kazerne

Lunch på Kazerne (kille i grön skjorta längst ner…) som är ett nav på designveckan. Här finns mat, vin och massor av utställningar. I år hade man en stor utställning med några av de största lokala formgivarna som Maarten Baas och Piet Hein Eek.

Utemöbel av Bertjan Pot.

eindhoven

Holly kom på den briljanta idén att alla skulle ta med sig choklad från sina respektive länder så att vi kunde göra en eftermiddagsfika.

piet hein eek

På lördagskvällen samlades vi för en intim middag hos Piet Hein Eek. Det var framför allt tapetföretaget NLXL som ville göra något unikt för oss. Så i ett avskilt utrymme i Piet Hein Eeks fabriks så dukades det upp.

paola navone

Och maten tillreddes då av Paola Navone. Hon hade fyllt en resväska full med italienska ingredienser och tagit sig till Eindhoven. Det blev milanesisk risotto och kalvkött. Och massa vin.

paola navone

paola navone Fototillfälle så klart. Rick och Esther som är på ytterflanken är de som äger tapetföretaget. Sen Paola och Piet Hein Eek.

paola navone

Med på middagen var en annan milanesisk brud – Rossana Orlandi. Det blev så klart en magisk kväll. Det fanns alldeles för få stolar, ingen bordsplacering och alla sprang runt med olika vinglas. Men underbart avslappnat. Och unikt.

sara garanty

Dagen efter fortsatte bloggturen hos Piet Hein Eek och även Sara Garanty fick följa med.

piet hein eek

Fabriken är superskön och här finns en bra restaurang. Men ingen Paola idag…

Blommor som intresserade Urban Design Bloggers kanske?

piet hein eek ikea

Här fick vi också titta på grejerna som Piet Hein Eek ska lansera för IKEA senare.

piet hein eek ikea piet hein eek ikea eindhoven

Och vi tittade på tusen utställningar, men mest minnesvärd var nog det holländska paret som gjort om sitt hem till en tillfällig utställning med ung holländsk design.

eindhoven vosgesparis

Saras byxor och Desiree från Vosgesparis.

raw color

Söndagkvällen avslutades med ännu en middag. 45 designer har fått redovisa sina samlingar som inspirerat till nya produkter. Allt curerat och genomfört av Raw Color (ha koll på dem)

raw color raw color

Två dagar med fantastiska möten. Eindhoven är en bra designvecka. Imorgon ska jag göra ett inlägg till. Får se om det blir fokus på färg eller den stora hälsotrenden som jag ser kommer runt hörnet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nini Tjäder
6 years ago

Du skriver Urban Design Bloggers, men menar du inte Urban Jungle Bloggers? Igor från Munchen är ena delen av Urban Jungle Bloggers (http://www.urbanjunglebloggers.com). Hans site är annars https://happyinteriorblog.com/category/interiors-styling/. Har följt honom länge.