Maison Objet – del två

Vi fortsätter rapporten från Maison Objet och tittar på del två. Den här gången handlar det om färgerna grönt och framför allt rött.

I söndags när jag åkte hem från Maison Objet i Paris så satt jag bredvid ett av Sveriges största designföretag. “Åh, vad mycket rosa”, utbrast hos. Och jag vet inte… Visst. En del rosa, men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Istället blir allt mycket mörkare. Terrakotta, vinrött eller rödbrunt. Jag skulle vilja säga att det rödbruna absolut måste räknas som “årets färg”. Jag har nog tagit hundra bilder på detaljer och miljöer med denna ton. Jag ska inte rada upp alla, men några kommer här. Överst från Missonis nya mönsterkollektion.

maison objet

Beige som bas, men med rödbrunt.

maison objet

Igår talade jag om de mörkare träslagen. Funkar bra till detta rödbruna.

maison objet

Tapet av Wall & Deco, och om jag förstår rätt så har Boråstapeter precis köpt det här italienska coola företaget.

Ett av våra vanligare danska inredningsföretag där man fångat detta rödbruna med beige och lite grönt.

Serax nya porslin

Även krukor från Serax. Det röda får ju ett annat, hårdare uttryck tillsammans med svart, vitt och grafiska element.

  

Patricia Urquiola för CC Tapis.

   

Hos Himla.

Och till sist kanske den finaste montern på hela mässan. Denna monter i patina med detaljer i beige – och så denna fina vägg med “patchwork”. Och här ser vi lite grönt. Jag tänkte vi gör en övergång till grönt, helt enkelt.

Här ser vi trendspanaren i spegeln på väggen. Och här kan man inslag av beige men med grönt. Som jag sagt tidigare så är det inte en naturlig grön färg utan mycket mer intensivt. Inte mossgrönt. Plastigare, liksom.

Färgåtergivning i mobiltelefonen är inte fantastiskt, men jag tror du förstår.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments