Christmasworld – Årets julfärg 2018

Julen kanske precis är slut, men nu är det dags att börja planera julen 2018. Jag har varit på Christmasworld och kollat in jultrender för nästa säsong. Här kommer ett första inlägg med fokus på färg.

2017 års julfärg blev brunt. Gärna tillsammans med inslag av aprikos, vitt och rosa. Det kändes modernt och rätt avancerat. I år ser jag inte en färg som tar plats på samma sätt som 2017 års bruna. Det är en massa grönt, men även rosa. Jag vill gärna tala om den sofistikerade färgskalan. Det känns som att julen 2018 blir färgkoordinerad och liksom “stylad”. I år finns ingen plats för fula smällkarameller och roliga kulor, utan det ska vara sofistikerat.

Jag törs nog utse årets julfärg till grönt. Det kanske inte kommer som en överraskning att man gillar grönt till jul, men som jag talar om i min trendrapport för 2018 – det är inte en naturlig grön färg (dimgrön, mossgrön etc) utan en ordentligt grön färg. Typ lite plastig. Och den smälter totalt ihop med granen. Man kan absolut tala om nästan monokroma granar.

Matcha med toner av silver och grått. Kanske champagne (inte lika gult som mässing).

Årets gulgran har absolut inslag av pärlor. Det är så vanligt förekommande att de får ett eget inlägg.

Visst finns massor av kaktusar. Jag är faktiskt lite överraskad över att de var så vanliga.

Det var inte lika vanligt med monstera – men det fanns på några ställen.

Sofistikerad färgskala. Ja, mycket kändes rätt avancerat. Och stylish. Här dörrkransar med natuligt, intensivt grönt men med en egen rosa krans.

Och visst är det en massa rosa. Massor.

Men inte nödvändigtvis en barnslig rosa ton utan just “sofistikerad”. Beige, laxrosa och vitt.

Även mörkare toner i den rosa färgskalan. Men just väldigt sofistikerat.

Avslutningsvis så vill jag slänga in ett par bilder med det jag menar är den rätt avancerad färgkoordination. Jag tycker det är superfint, men rätt ovanligt för en skojig högtid som julen. Blir julen 2018 extremt stylad den här gången?

 

Sista två bilderna. I min trendrapport för 2018 talar jag om “distortion” och hur vi kan få in färg för att få oss att liksom reagera. Tittar man på trendutställningen här på Christmasworld så är det absolut så, men svårare att hitta i gångarna. Kanske kommer nästa år? Men det finns ordentliga färgexplosioner här och där bland julgranarna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments