Läs! Om budskap på anteckningsböcker på Paperworld

Under vintern har jag besökt massor av mässor. En av dessa heter Paperworld och handlar om anteckningsböcker, kalendrar med mera. Väldigt mycket fokus på skrivbordet, helt enkelt.

Trots det papperslösa samhället och möjligheter att anteckna i telefon eller på dator så verkar vi ha fortsatt behov av snygga anteckningsböcker. Jag skulle vilja säga att just anteckningsböcker faktiskt verkar bli ÄNNU snyggare än tidigare. Ingen går till ett möte med ett gammal rutat spiralblock längre. Antingen en skitsnygg variant – eller ingen alls.

En tydlig tendens bland anteckningsböckerna är att det ska vara avskalat, lite propert och gärna ha nån slags uppmaning. Plain.

Här ska man rita.

Här ska man skriva ner sina idéer…

Resedagbok.

Men helst inte för färgstarkt…

Bland alla dessa uppenbara utrop så finns det i alla fall en och annan anteckningsbok med lite humor.

Som du märker så ska det vara allvarligt. Mycket allvarligt. Färgskalan är mättad. Inga poppiga, ungdomliga referenser överhuvudtaget här på Paperworld.

Det är ju väldigt grafiskt och stiligt.

Men det finns så klart lite modigare varianter.

     

Slutligen – visst finns det fortfarande färgglada kalendrar och anteckningsböcker. Det finns blommor. Men det som verkligen sticker ut är detta allvarliga, seriösa. För er blomsterälskare så slänger jag upp några anteckningsböcker med blommor.

     
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments