Porto, dag 2

Den andra dagen ägnades framför allt åt kultur och sol. För ett antal år sen var Porto kulturhuvudstad och då utgick de flesta av aktiviteterna från kulturcentret Serralves. En fantastisk park och ytterligare en av de här enorma vita byggnaderna. Men utan att överdriva så var det fantastiska utställningar som vi såg. En handlade om ilska och konst. Den andra handlade om vinyl och skivomslag. Nu har jag under senaste året sett minst två skiv-utställningar tidigare, men den här var annorlunda. Mer fokus på konsten och konstnärerna än på det popkulturella arvet. Här fanns skivor av Joseph Beuys och Salvador Dali. Kul.

Blog Image

Blog Image

Blog ImageBlog ImageEfter kulturbesöket tog vi oss ner till Atlantkusten och gick på stranden ett par timmar och tittade på blåtång och måsar.

Blog Image
På andra sidan floden från Gamla Stan i Porto så ligger de klassiska turistfällorna med de olika portvinshusen. Självklart måste man förbi en sväng där när man är på besök.

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments