Porto, dag 3

Porto är en otroligt stor stad. Den känns lika stor som Stockholm – men väldigt, väldigt ojämn. Här finns ruckel till hus bredvid nyrenoverade. Och när jag pratar om ruckel så är det hus utan fönster och tak. Många arkitekter diskuterar just detta i Portugal. Vad gör man med dessa kulturhistoriska hus – riva eller renovera.

När det gäller design och kultur så finns det verkligen massor av bra ställen – men de är otroligt utspridda. Man får nästan boka en taxi och göra nån slags designsurfning.

Men jag gillar verkligen Porto och staden kommer med största sannolikhet att växa ännu mer och bli ännu trendigare. Ryanair satsar på lågprisflyg till staden liksom många andra.

Blog Image

Middag i nya området i Vila Nova de Gaia.

Blog Image

Samma område.

Blog Image

Blog Image
Blog ImageDen portugisiska maten kommer nog inte att vinna några priser, men de får tusen poäng för sina bevarade gamla matsalar med arv från 30-, 40- och 50-tal. Fantastiskt vackert.

Blog Image
Lite spännande bild. Portugal var en diktatur fram till 70-talet och så här ser det ut när McDonalds tar över…

Blog Image

Gimnastica Sueca…

Blog Image

Sista kvällen i Porto bokade vi bord på Sessenta Setenta som ligger helt gömt i ett gammalt kloster. Relativt haussad restaurant, och visst var där fantastisk inredning – men maten var “lagom”. Första rätten i avsmakningsmenyn var en hel buffalo mozzarella. Gott, men bara det?

Blog Image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments