IKEA PS-kollektion

På Kägelbanan vid Mosebacke i Stockholm hade IKEA dukat upp sina nyheter för PS. Sjukt fint.

Stockholm i januari.

Frilansjournalisten Susanne Helgeson tittade runt.

Det var en stark trend i kollektionen som berörde det svenska, folkloristiska kulturarvet – som den här fina kåsan i porslin av Maria Vinka. En kåsa… så gulligt!!!

IKEAs svenska presschef Tina Björeman.

IKEA har tagit in vår svenska super-designgrupp Front. Här har man gjort en fåtölj där man kan “bläddra” mellan olika sittdynor. Alla dynor hämtar inspiration från svensk textil historia. Den till vänster är ett foto av Sverites äldsta textila plagg, och stolen till höger har bilder från en typisk IKEA-katalog från 60-talet.

Två av Frontarna, eller ska man bli så där västkustskt och dra en ordvits om att det inte alls är Front utansnarare i mitten (hälften av fronten borde ju hamna lite längre bak, eller…?).Moa och Christina från Family Living ser glada och lite nyfrälsta ut.

Christina (igen!!), Sasa och Pontus ser lite blyga ut. Och Pontus berättade att han bara var på snabbvisit. Han ska tillbaka till sitt hus i Thailand. Obehagligt!!!!

Front hade också gjort lampor. De lekte med den svenska svarvningstraditionen och tittade på hur uttrycket skulle bli om man tog isär delarna och satte ihop dem igen.

Träskåpet Sinka. Ja, vi har sagt det förut, vi går in i en stark trätrend. Fint litet skåp för små skatter…

Dagens fynd!! Tre galet fantastiska väggbonader av Hella Jongerius. De var så fina att jag nästan började darra. Väldigt Hella, väldigt tidstypiskt och väldigt vackert. Vet inte om jag vill ha en räv ovanför soffan men absolut en investering. Funderar på att köpa för att lägga i bankfacket och sen casha in om ett par år…

IKEAs Anna.

Träbänken Bruse.

Kåsan Fjällbjörk.

Hella Jongerius Gullspira

Hella Jongerius Mikkel

Hella Jongerius Pelle

Pallen Karljohan

Pepparkvarnarna Spraka

Fronts svarvade lampor som helt enkelt heter Svarva.

Den fantastiska stolen Såga.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments