Berlin igen

Är i Berlin fyra, fem dagar för att jobba. Här är det trendspaning och shopping som gäller. Nu är det ju tredje gången i år som jag är här, så vi får se om det dyker upp nåt nytt.

Första eftermiddagen i Mitte.

Promenad längs Kollwitzstrasse där vi bor.

Nya coola restauranten.

Fleischerei ligger bredvid etablerade White Trash.

Ny sorts “street art”? På några platser hängde massor av fina vykort som man kunde ta.

Så här hängde korten.

En av mina favoritbutiker och modeskapare är berlinska Starstyling (www.starstyling.net). De hade precis gjort om sin butik så att den såg ut som en blandning av en djungel och en tants övernitiska arbete med gröna fingrar. Visst är det lite tantblomma över växten??

Shoppingfynd. Köpte två tröjor. En med metalliskt tryck i koppar!!

Trendspaning på LaLa Berlin, en modebutik som är specialiserat på stickat.

Utällning med design som stod kvar från Berlinmässan DMY. Här på Peter Harveys galleri. Lite Mårten Medbo över den här insekten, eller hur?!

Shopping och spaning.

Berlins second handbutiker är onekligen ett oväntat nöje. Det var flera år sen vi försökte oss på en regelrätt loppis. Vi får se om vi hinner med det på söndag… Fyndläge? Nej, men ganska roligt.

Precis i Mitte har killen som driver modemässan Bread & Butter en skitfin butik som heter 14 oz. Namnet kommer från att den biten man gör jeans av, väger 14 ounzes. Outletbutiken runt hörnan hette så klart 7 oz. Här kunde man fynda en skinnjacka från 5th Avenue Shoe Repair för 7 000 kronor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments