Finland – igen!!

Så blev det dags för ytterligare en resa till Finland. Snart dags att skaffa övernattningslägenhet, tror jag. Och det vore ju fint. Jag trivs i Finland. Idag blev det avfärd till Tammerfors.

Arlanda igen… Den här gången på internationella avdelningen.

Den som tror att det är glamoröst och så… tänk igen. På transferbuss mellan gate och flygplan. Tiiiiiiidigt.

Affärsresenärer och jag.

Väl framme i Tampere Perkele, eller vad flygplatsen nu hette, så knackade nån mig på axeln.

Det var Tobias Nielsen från QNB och bloggen Kulturekonomi. Tobias jobbar med forskning och entreprenörskap inom kultur och just ekonomi. Sjukt trevlig kille. Och så där snygg att man blir lite osäker. Har man rätt kläder på sig? Tobias och jag var de svenska inslagen på en tvådagarskonferens anordnad av Svenska Kulturfonden. Spännande med en kulturfond som har mer pengar än Nobelstiftelsen.

Tobias görs i ordning för sitt föredrag. Här tillsammans med Mia från Kulturfonden.

Men kolla den snygga mattan!!

Dagens moderator av finske Leif Jakobsson som har ett finger i många kulturgrytor. Satt som programdirektör på SVT tidigare och är nu med i styrelsen på bla Kungliga Operan. Sitter nu med någon kulturutredning i Finland och kanske deras svar på Ewa Schwartz?

Jag försöker lyssna. Några av föredragen var på finska… Eisa peitää.

En av Finlands stora formgivare – Johanna Gullichsen – räddade mig och tog mig på kaffepaus. Vi pratade finsk och fransk design. Johanna har en egen butik i Paris. Galet.

Jag fick också träffa Pirjo Suhonen igen. Vi träffades i våras när jag gjorde min research inför min finska designutställning. Hon är den ena av två systrar som driver Ivana Helsinki och så där galet driven att man känner sig lite sliten och trött. Inte undra på att det går bra för Ivana Helsinki. Pirjo står för business och Paula för designen. Bra uppdelning.

Hemfärd med alla affärsresenärer igen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments