Oslo, oslo

Började dagen med min nyköpta tröja från Moods of Norway. Lite svensk och lite norsk…

Kom iväg lite tidigt från hotellet till första mötet så jag hann gå nerför “memory lane”. Det här varuhuset brann nästan upp när jag var här 1994.

Shit vad nostalgiskt. I ett av caféerna här i basaren runt kyrkan fanns 1994 års coolaste café. Då var det viktigt att veta om man skulle beställa en “cafe creme” eller en “cafe au lait”. Idag dricker alla caffelatte i pappmuggar. Suck, tiden rinner iväg…

När jag bodde här träffade jag en stadsplanerare som ondgjorde sig över platsen framför Centralstation i Oslo. Han kallade platsen för ett “imploderande rum”.

Hoppsan. Den var ny.

Morgontrött men med ett leende på läpparna.

Oslo…

Dagens första möte. Träffade sexleksaksföretaget Laid. Karinne och Line berättade och pratade. Otrooooooligt vad jag får lära mig. Laid är egentligen bara ett år gammalt. Det är Lines examensprojekt på designhögskolan som nu blivit företag. Spännande med den här typen av företag som drivs av två kvinnor.

Vi pratade mycket ergonomi och jämförde bra och dåliga saker. Laids produkter är extremt assymetriska, bland annat eftersom kroppen är assymetrisk. Vi pratade också om intima leksaker som män köper till kvinnor och som kvinnor köper till sig själva. Sjukt spännande.

På kontoret hade man även andra leksaker. Kanske inspiration?

Nästa möte blev med mer sansade Format och Norska Konsthantverkarna. Här Synnöve och Elisabeth. Vi pratade om massor av spännande gemensamma nordiska projekt. Bland annat ska eventuellt samlarmässan Collect ha nordiskt tema 2010 och året efter är det stor nordisk smyckestriennal i alla nordiska länder.

Konsthantverkarna driver också galleriet Format.

Fantastiska lampor av svensk-norska Linda Lothe.

Anne Lene Lövhaug fick utmärkelse som bästa unga norska formgivare förra året.

Dagens stora aktivitet, en designkonferens på nya designcentret i Oslo. Fin, patinerad gammal fabrik.

Fint som snus.

Fortfarande väldigt glad i min nya t-shirt.

Förra veckan delade man ut Norges motsvarighet till “Årets designer”.

Cecilie Ellefsen. Jag älskar hennes illustrationer.

Torgny Fjeldskaar hade gjort en fin cykel.

Stine Walderhaug har gjort fina små figuerer som ser ut som origami i porslin. Överhuvudtaget är man noga med att uppmärksamma konsthantverk i Norge.

Mina uppdragsgivare från Innovasjon Norge. Merete och Elinor.

Mingel innan seminariet. I bilderna ser vi tjejerna från Wik & Walsö och Jessica och Ebba från Star PR.Publiken. Längst fram i “burberry” ser vi representanter från Norsk Designråd. Till vänster i vitt, med uppsatt hår sitter Benedicte, en curator på designmuseet. Annars en brokig skara av formgivare och producenter som ska ställa ut under Stockholm Design Week. De kallar sig för 100% Norway… Vi ser fram emot en norsk innovation av Stockholm!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments