Födelsedagskidnappning

Vilken konstig lördag det blev… Jag har ju fyllt jämnt i februari och ska ha stort kalas i helgen som kommer, men min bästis från Berlin hade paxat att vi skulle leka på lördagen. Jag misstänkte att hon skulle hitta på nåt bus, men inte att hela dagen skulle landa i en massa överraskningar. Roligt.

Kall, snöig lördag. Ingen packning, men undrar vad Stephanie hittat på?

Jag beordrades att ta mig till Nationalmuseum där Stephanie väntade.

Det visade sig att hon bokat en halvdag på Grand Hotels nya lyx-spa.

Stället heter Raison d’Etre och är helt fantastiskt.

Otroligt fint. Här en mosaikvägg med tallar på en udde. Från väggen ett litet vattenfall.

“Bucket shower”. Man fyller hinken med kallt vatten och drar i snöret så får man en “genuin” och förmodligen kall upplevelse.

Massage i två timmar och härlig pedikyr… Redo för nästa äventyr.
Efter våra timmar i spa så var vi hungriga. Stephanie hade bokat bord för brunch på Cadierbaren. Champagne och massa god mat.

Efter spa och mat så ville Stephanie gå av sig. Jag hade inte riktigt kläder så jag gick med på att vi skulle kolla på lokalen för festen nästa vecka (på bilden), men jag var så himla kall och hemlängtig så jag propsade på att vi skulle ta en snabb taxi tillbaka till Vasastan. Stephanie försökte in i det längsta med att vi skulle promenera längre… Inte visste jag att hon hade andra planer…

Väl i lägenheten möttes jag av blixtrande kameror och mina sex allra, allra närmsta och äldsta vänner. Så gulligt. De tänkte fira mig. De insåg att jag på festen nästa vecka kommer fara omkring som en liten idiot och inte hinna med dem – så de tog saken i egna händer och gjorde den här lördagkvällen bara för mig.

Rosa bubbel i soffan.

Karin känner nog alla igen. Bredvid henne sitter Anna som jag gick hela grundskolan med. Anna är idag hantverkare på Handarbetets Vänner. Anna och jag lärde känna varandra när vi var sju år. Karin lärde jag känna när jag arbetade på Svensk Form och hon på Orrefors Kosta Boda. Jag har alltid haft stor respekt för hennes arbete när hon var på OKB, och hon förmodligen för mig. Vi träffades förmodligen första gången 2003 eller 2004. Jag rekryterade henne till ett jobb som PR-chef på ett företag när hon var mammaledig, och precis när hon skulle skriva på kontraktet fick jag en snilleblixt “Om du vill så skulle vi ju kunna jobba ihop du och jag, istället för att du börjar på det där företaget…”. Så föddes Trendgruppen 2006.

Henrik i lila skjorta, träffade jag när vi jobbade extra i bokhandeln under gymnasietiden. Henrik och jag levde singellivets glada dagar tillsammans i början på 90-talet. Vi firar alltid midsommar på hans gård i Roslagen. Har gjort de i femton år nu? Bredvid honom ser vi Peter Norrman (Linda Skugges storebror), och Peter var min bästis under hela skoltiden. Vi var som lång- och lerhamn, eller vad det heter. Idag driver han förlaget Vulkan med sin syster. Längst till höger anar vi Stephanie från Berlin. Stephie och jag lärde känna varandra först 1999 och vi har jobbat världen över tillsammans med en event- och konferensbyrå. Roligaste projektet med Stephanie var nog när vi gjorde FN konferensen om HIV och Aids i Sydafrika.

Lotta kom in i mitt liv på allvar runt 2000. Hon är en sån där kompis, kompis från början men nu hänger vi utan den där kompisen lika istället. Vi firar semestrar och schlager tillsammans. Perfekt. Sen är ju Lotta och jag TV4-kollegor. Hon bakom kameran – jag framför. 🙂

Obligatoriska gamla bilder…

19 eller 20 år gammal. Cool som sjutton – och rökare… Japp, ring i örat…

Schlager med vänner… Finns det nåt bättre?

Henrik och världens bästa Peter (min man) som fixat kvällen.

Kvällen avslutades med en omgång Orangino.

Klockan är två på natten och hunden ska rastas för sista gången. Underbar dag som nu är slut.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments