New York – dag 2

Dag två i New York och en lång dag kräver riktig frukost… Det kräver lite tillvänjning med det amerikanska sättet att äta frukost. Dels det här med att man måste lämna hotellet för att äta mat, men också att det är stooooora, floooooottiga portioner – och faktiskt ganska dyrt… Det här kostade kanske 150-200 kronor ändå…

Regnet hängde i luften. Inte spöregn men riktigt fuktigt.

På väg in på Metropolitan Museum of Arts. Otroligt stort…

Vi tillbringade alldeles för lång tid på deras egyptiska avdelning – men den är helt otroligt fin. Det märks att det är ett av världens bästa museer. Objekten är exponerade på olika höjd och informationsskyltarna känns uppdaterade och aktuella. Liksom lagom mycket information.

Helt galet att de har ett egyptiskt tempel på museet.

Fint silver med roliga servetter

Efter museet beslutade vi oss för att gå tillbaka mot stan via Madison Avenue. Och hittade det här designgalleriet. Gagosian.

Jeff Koons.

Damien Hirst-utställning. Han har även gjort tapeten.

Tapeten kostade 300 dollar och då får man gerbera och cigarettfimpar.

Obligatoriska dödskallar.

Damien Hirst har ju också jobbat med piller och medicinska tecken – som här i en egen tapet…

Fina afrikainspirerade möbler också.

Vi gick förbi en butik vars namn jag nu glömt. Lisa nånting?? Hursomhaver så har amerikanarna en stor fascination för sin egen popkultur.

Ett snabbesök på Whitney Museum.

Cafeterian.

Mulen dag, men perfekt för shopping.

Peter skulle absolut shoppa på Hermes och jag kan verkligen uppskatta hur de jobbar med detaljer.

Detaljer, detaljer. Fint.

Och lite kläder.

Sen hamnade vi på Barneys. Jag har alltid gillat Barneys och tycker att de är duktiga på att förmedla en schysst modekänsla och bra stil. Har varit… Efter det här besöket så gör jag nog slut med Barneys. Men först ett glas vin…

Högst upp i varuhuset Barneys ligger en finfin vinbar. Här hänger kändisar och designturister. Fullt glas…

Halvtomt glas…

Högst upp i huset har man förutom vinbaren även sin inredningsavdelning. Den är väl värd ett besök. Här hade man bla en Fornasetti-utställning. Inget nytt på nåt sätt, men lite fint ändå.

Men anledningen till att jag “gör slut” med Barneys är att de blivit lata. Här finns alla modemärken man kan behöva – men ingen som helst inspiration. Allt hänger rakt upp och ner på galgar. Trååååååkigt. Var är inspirationen? Var är modekänslan? Den här bilden representerar den MEST inspirerande miljön i hela varuhuset. Och det känns som att jag sett den här studio/atelje/industri-känslan hundratals gånger förut. Och då ska Barneys försöka vara det bästa modehuset i hela New York. Skärpning!!

Men dagen är ju inte slut än. Man måste ju ha mat också. Vi fick tips om den portugis-kinesiska restaurangen Macao. Ligger i Soho, men lite svår att hitta eftersom det inte finns några skyltar mot gatan. Bara en röd lykta…

Hela stället kändes som en gömd gammal kinesisk opiumklubb. Fullpackat och hög ljudnivå.

Portugisisk öl!!

Efter maten promenerade vi genom natten. Tog oss genom Soho till Greenwich Village.

Peter och jag var på bröllopsresa i New York för elva år sen och då hamnade vi på den här syltan. Den var dålig då – och lika dålig 2010.

Men drinkarna är billiga… 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments