New York – dag 3

Nu börjar vi kunna det här lite. Jet lagen har lagt sig och vi sover ordenligt. Kanske har att göra med att vi är ute och busar på nätterna…

Strålande sol genom hotellfönstret. En dag för shopping…

Fin graffitti.

New York är en gröns stad, trots allt.

På förmiddagen besökte vi Ground Zero. Det är märkligt att världens starkaste ekonomi inte kommit längre. Hur kan det fortfarande vara utan någon somhelst byggnad över markytan??

Det är intressant att se hur de resonerar kring uppbyggnaden. Ingenstans talas det om arkitekter eller formgivare. Jag kan ju jämföra med hur det var i Abu Dhabi där man verkligen skröt om vilka formgivare och arkitekter som gjorde alla byggnader.

Istället är hela “info-centret” fortfarande uppbyggt på patriotism. Allt andades “attacken på Amerika” och det förgångna. Inget framåtblickande. Projektet skulle ha kunnat andas “i framtiden står vi förenade” – men istället tittar man bara bakåt. Intressant.

Modemärket J. Crew hade byggt en fin butik på West Broadway. Återigen – typisk ateljekänlsla. Massor av gamla patinerade detaljer och kuriosa.

Lunch på samma ställe som vi var på 2000. Samma inredning och samma sätt att dela långbord, men för elva år sen var vi väldigt få i lokalen. Ny var det helt plötsligt fullt. Le Pain Quotidien.

Mer shopping i Soho. Kisan blandar kläder och inredning.

Kolla in taket. Fint.

Ett besök hos Paul Smith som alltid har roliga butiker.

Paul Smith fyller alltid sina butiker med galenskap och egen smak. Väldigt personligt. Det är alltid roligt att gå till en Paul Smith-butik.

Kvällen avslutades på New Yorks hetaste bögbar. Eller…? Jo, stället var helt omgjort till en sportbar, och kallas således “Sportsbar”. Ironi?? Allvar? På skärmarna visades de senaste sportmatcherna samtidigt som rummet fylldes med George Michael och dylikt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments