Fotografiska

Igår var det stor invigning av Fotografiska. Det är spännande att Stockholm och Sverige får ett stormuseum till. Det har redan skrivits en hel del om projektet så de flesta känner till det. En av de stora snackisarna under veckan har varit vem som verkligen blivit bjuden till den stora invigningen på kvällen. Allas vår egen trendspanare var en av dem som blev utan inbjudan…

Ferdinand Boberg har byggt det urspringliga huset. Grejen är den… Jag måste ta bladet från munnen… Jag hade sjukt höga förväntningar på det här projektet. Det är liksom “alla rätt” från början. Ett fint, gammalt hus som renoverats intelligent och med de bästa namnen i Sverige. Bland annat har haussade Guise gjort museieshopen. Men det blev liksom… ja… halvkul… Inte dåligt, men inte heller imponerande. Det är inte ett nytt Frank Gehry-museum vi fått.

Museieshoppen av Guise. Sådär…

Ja… fint Bolon-golv, men det är ju som vilket museum som helst…

Annie Liebovitz

Hysterisk presslunch med maaaaaaaassor av folk.

Knut Koivisto

Susanne Helgeson.

Söta Moa Abrahamsson som arbetade med oss på Trendgruppen, men som nu kör själv. Hon har gjort ett fantastisk arbete med att få ut Fotografiska i alla medier. Well done!

Presskonferens med Annie Liebovitz och Lennart Nilsson. Här diskuterades bland annat det här med – vad händer med fotografin när alla kan bli nästintill professionella fotografer på egen hand?

Svaret är – “content”. Det är innehållet i bilden som blir viktigare – inte den tekniska skickligheten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments