Steneby 2010

I torsdags tog mig för att åka till Dieselverkstaden för att titta på Stenebys examensarbete. Jag fattar att alla skolor varken har råd, eller tid att ta sina examensutställningar till Stockholm, men en sån som jag uppskattar det verkligen när det väl händer. Fler skolor till Stockholm.

Dieselverkstan i Sickla.

Färgglad installation av Paulina Svensson.

Favoriten var nog Linus Ström som tagit fram de här produkterna. Han har paketerat enkla möbler som lampa och bordsunderrede som man sen får addera sitt eget material. På lampan skulle man kunna hänga sina favorithalsdukar, eller vackra tyger…

Fint skåp av Bobby Petersen

Steneby har en stor textil del också. Här har Terese Carlsson gjort textila bilder ur hennes fotoalbum.

Det vackraste och mest svår-fotograferade arbetet var detta från Anna Liljeholm. Hon har liksom “skissat” med svart tråd på vit textil. och även låtit trådarna fästa vid olika delar av “arket”. Blir som ett tredimensionellt textilt arbete, och märkligt med den skissade känslan till något som faktiskt tar lång tid att genomföra. Verkligen poetiskt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments