Hemma-hos

Tidningen Residence var hemma hos mig idag för att fota till ett av sina nummer till hösten. Tror att det blir redan i september eller om det var oktober som jobbet ska publiceras.

Tidig morgon med massor av städning och putsning…

Morgonkaffe och genomgång i vardagsrummet. Journalisten Konrad ställer tusen frågor och fotografen Camilla Lindqvist laddar kameran.

Camilla är en skitduktig fotograf och jag har inte en chans att hänga med i hennes bildmanér med min mobiltelefon. Men vad fasen, jag försökte.

Vår magnettavla. Min Peter och jag samlar på “fula” magneter från alla platser i varit på sen vår bröllopsresa 1999. Alla magneter måste innehålla ortsnamnet. I mitten på bilden ser du den allra första magneten med en naken kvinna som gnider på Eiffeltornet. Huuva…

Hallen med den färgglada tapeten av Karim Rashid

Pallen Button Form us with love för Mitab. Jag har fått välja tygerna som ska matcha vardagsrummet så här är jag nästan “med-designer”.

Fönsterbläcket med en del av alla grejer som jag har hemma. Lite studiokänsla. Lampan är från samarbetet mellan Foscarini och Diesel. Annars ser vi en svart Brio-clown som är unikt framtagen i samarbete mellan NK och modemärket Pour. Och längst fram ser vi mitt “felköp” från en av auktionsfirmorna för hundra år sen. Trodde jag hade lagt bud på en lampa men det blev en bronstant…

Det guldiga inslaget. Matchar ju de lila och guldiga tapeterna. Mycket Åsa Jungnelius. De märkliga symmetriska metallformerna är ett av mina senaste inköp. Det är Tom Dixons nya mässingsprojekt som han lanserade i Milano. Tror de kallas Etch.

Köket i all enkelhet. Stolarna är lite speciella eftersom de var med i en utställning på Svensk Form för ett par år sen. Köket är också mitt exempel på budget-renovering där vi behållt gamla vitvaror och stommar men lagt till Bisazza, linoleum och vinyldetaljer.

Camilla fotar.

Här står jag framför mobilkameran. Camilla fick äran att trycka på knappen. Den obligatoriska porträttbilden… Notera hur jag matchat väggen med strumporna… 🙂 I bilden ser vi lägenhetens två dyraste objekt. Nan Goldin-tavlan och Diane von Furstenberg-mattan.

Och på eftermiddagen sprang solen fram och solrosorna på balkongen fick lite ljus igen!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments