TV4 igen

Igår klockan 15.00 ringde TV4 och ville att jag skulle komma förbi Nyhetsmorgon och prata 80-talstrender. Phew… Kortaste varslet hittills, men det gick ju. Jag satte mig och letade roliga referenser på nätet. Vi ser så klart ett viss mått av neonfärger och sånt, men framför allt blir möblerna bulligare och modet mer sportaktigt med benvärmare och sånt. Men om det är nåt jag saknar från 80-talet så är det väl Falcon Crest och den estetiken.

Det härliga frukostrummet på 4:an. Här samlas alla gäster och medarbetare över lite morgonmål.

Tusen påsar med grejer som jag bär med mig. Alltid detta bärande. Jag tog med mig lite post-it och Ulrica Hydman Valliens typiska 80-talsglas.

På väg in till studion. Här blir nog många nervösa…

Myggning och sen upp på scen med Ronny Svensson som egentligen är filmkritiker och programledarna Ulrika och Johan. Trevligt gäng. Jag gillar Ulrika kanonmycket. Ronny är väldigt “göteborsk” och dra massor av skämt och berättar detaljer som jag kanske (!) inte är intresserad av….

“Stefan – vet du vem som uppfann TippEx?”

“Eh, nej…”

“Det var mamman till sångaren i The Monkeys. Han hette förövrigt David Jones och det hans genomslag som gjorde att David Bowie bytte sitt Jones till Bowie.”

“Jaha…”

Kanske ett av mina favoritinslag från 80-talet. Tantsnusket. Finns det nån som har kvar sånna här böcker i bokhyllan? Jackie Collins och allt vad det nu var.

Steffemans 80-tal. Herregud…

Här ligger klippet från Tv4 Play – http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1736854

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments