Frey Wille

Pressfrukost och lansering av nya kollektionen för Frey Wille. Träffade radio-Lex utanför. Hällregn…

Frey Wille är ett hantverksföretag i Österrike där alla produkter fortfarande görs. För hand. Man har blivit mest kända för sina emaljeringsprodukter och det stora genomslaget kom väl när man levererade till lyxmärket Hermes.

Man har framför allt blivit kända för sina färgglada smycken. Frey Wille är faktiskt två namn. Matilda (?) Frey och Dr Wille. Frey satt i köket och gjorde egna påhittade mönster med emalj och Dr Wille var mannen med affärssinnet. Wille lever faktiskt fortfarande, men Frey har gått bort.

Man har länge arbetat med fyra stora konstnärer med bakgrund från den österrikiska regionen – Hundertwasser (ovan), Klimt, Monet och Mucha. De två sistnämnda är ju inte östrerrikare, och man har arbetat med andra konstnärer som Malevitj.

Det här regnet är katastrof för en fluffig rödhårig kille…

Nya kollektionen hämtar inspiration från en Klimttavla med två nakna tjejer som hånglar. Fin tavla och fina smycken. Gillar den lite bruntonade nyansen i jämförelse med allt det färgglada. Lite sobert.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments