Slojd

Jag tillbringade torsdagkvällen med ett gäng slöjdare och konsthantverkare. Det är faktiskt kul att tillbringa en kväll så där “tematiskt”. Förra veckan var det arkitekturkväll med besök av Herzog de Mauron etc men då var jag på resande fot.

Men slöjd och konsthantverk är viktigt. Många trendspanare hoppar nog över det, men jag gillar konsthantverk. Det finns en hel del intressanta angreppssätt och massor av engagerade personer. Sånt gillar jag.

Jag började kvällen på Arkitekturmuseet och tittade på Konstslöjdsalongen. Den stänger nu till helgen så det är sista chansen. Den har debatterats en hel del i media och egentligen verkar ingen kritiker gilla utställningen, men den är okej. Jag hade hoppats på en större utställning. Men framför allt blev jag galen på den konstiga arkitekturen. Varför har man alla objekt så sjukt lågt?? Vem tittar på saker nere vid vaderna??

Margot Barolos fina examensarbete. Sånt gillar jag.

Richard Damm

Steffeman

Moa Lönns examensarbete från förra året. Projicering på keramiska objekt.

En gullig liten fäll gjord av plastpåsar. Av Lena Weber

Lampa av Andreas Martin-Löf

Sue Ellen-grej

Fuldesigns uppdatering av Sverigedräkten. Och den ställdes ju ut på Designgalleriet för första gången. Häpp.

Keramisk björn som försöker dekorera med en liten kanin.

Margit Brundin.

Lotta Kühlhorn

Fin och lite läskig handväska av Pia Ingelse

Glasrör

Ful-syskon. David och Pernilla Klüft från Fuldesign.

Den publika chefen på Arkitekturmuseet Annelie Strömberg

Frida Engström (och Bella) från tidningen Hemslöjd och bloggen www.kurbits.nu. Frida är också en av initiativtagarna till Zickermans – http://www.zickermans.se/. Frida och Fuldesignarna försökte presentera mig för anarko-slöjdarnas okrönta drottning Faith Levine, men jag kom aldrig så långt och fattade inte riktigt vem hon var.

Själv hade jag klätt mig i min tras-stickade tröja och kände mig ganska mycket som en rebell-slöjdare. Nästan…

Kvällen fortsatte på nästa stopp. Natur & Kultur hade bokrelease för broderibok på Svensk Hemslöjd på Sveavägen.

Karin Holmberg gick ut Handarbetets Vänners skola i våras och har redan gett ut den här boken. Det finns en hel del coola grejer i den.

Karin själv. Snygg och självsäker!!

Jag är särskilt förtjust i en tröja i boken och det visade sig att en kille hade på sig originalet. Snyyyyyggt. Vill ha.

Originalbilden från boken. Cooooooooool. Fotografen är Karin Björkqvist.

Och här är karin med medalj runt halsen. Bredvid är kollegan från Elle Interiör Karin Leijon Ohlson

Trend-Stefan coh Britta från Plaza Interiör

David Löfvendahl arbetade på bokförlaget tidigare men har nu bytt till att arbeta med Hovet. Han ville vara lite hemlig så jag fick bara fota hans öra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments