Massor av Småland

Nere i Småland i två dagar för att träffa folk och titta på lite grejer.

Tidig morgon på Arlanda.

Soluppgång.

Mia på Orrefors Kosta Boda mötte mig i Kalmar och insisterade på en snabb guidad tur genom staden. Jag har faktiskt aldrig stannat till i Kalmar förut. Här det prisbelönta konstmuseet.

Jag har för mig att det är Tham Videgård som gjort museet. Fint i alla fall.

Jag älskar att gå runt på fabriken och titta på all tillverkning.

Här är sliparna som gör alla skären i den slipade kristallen.

Men framför allt så hänger jag här – i det hemliga rummet. Här är alla prototyper och skisser.

Det är verkligen asspännande att titta på nyheter och resoner kring eventuell framgång. Just nu tittar vi på saker som ska lanseras om ett eller två år.

Malin Ljungström och Martti Rytkönen. Vi sitter i Marttis studio. Så här kan det det se ut i en formgivares studio. Vi pratar om ett nytt projekt (ett lite porrigt projekt) med Martti.

Avslutande middag på Gästvillan i Orrefors. Malin lyssnar på nya vd:n Johan Cavalli. Johan har jobbat som vd sen i september och har lämnat två bestående intryck. Dels har han en otrolig internationell karriär bakom sig – och dels är han galet entusiastisk. Han har fortfarande massor av galna idéer om Orrefors Kosta Boda. Hans “nyförälskelse” har inte nötts av – allt är möjligt. På kvällen pratade vi om Kosta Boda mat-projekt och annat roligt. Varför inte Kosta-barer på flygplatser?? Man känner sig fylld av energi efter att ha träffat honom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments