Framtidens bestick

Det kanske låter som stora ord… Men jag var i alla fall iväg och tittade på Beckmanselever som gjort bestick tillsammans med bestickföretaget Gense. Alltid spännande med nya perspektiv på saker och ting.

Min kära kollega Karin.

Eleganta bestick i fasettsipning. Flört med 50-talets Focus de luxe utan att vara för mycket retro. Av Mikael Axelsson

Fint mingelbestick av Joel Sandelius. Vacker exponering. Får lite funderingar på hur multifunktionellt besticket verkligen är, men över lag otroligt bra.

Hanna Dalrot har tolkat ett klassiskt Chippendale-bestick. Cool, igenkänningsbart och lite nytt. Man får väl se hur stabilt besticket blir om det eventuellt kommer i produktion. Men lätt att tycka om.

Oj, kanske inte så bra bild. Man missar hela poängen med det här fotot… Besticken har handtag som är halvcirkelformade. De ser nästan ut som broar. Man ser inte det när det är fotat ovanifrån. Men besticken ska användas framför tv:n och ligger bra mot t.ex. soppskålar. Av Sandra Cohen.

Uppdaterade grillbestick av Erika Gunnerblad. Nån sa att hålen ser närmast “piercade” ut.

Felix Freye

Wilson Kalanzi

Ytterligare ett “tv-bestick”. Ser arkitektoniskt ut. Fint.

Flört med det asiatiska köket. Jomi Evers Solheim

Kanske det mest innovativa – och komplicerade – bidraget kom från en student vars namn jag inte skrivit upp… Hmmm… pinsamt… Men det går ut på att man har fasta handtag och sen skruvar man på den delen man vill använda. Kanske inte så praktiskt hemma eller med barn, men en kul upplevelse om man går på restaurang.

Monica Törnqvist, marknadschef på Gense.

Anders Ljungberg som varit lärare för klassen, pratar med Lotta Lewenhaupt på Elle Interiör.

Formlärare Carina Seth Andersson går runt och tittar.

Silversmeden och bestickformgivaren Anders Ljungsberg berättar om vår märkliga relation till bestick. Varför äter vi med ett så läskigt verktyg som gafflen? Varför har vi slutat äta med händerna? Etc, etc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments