Modevecka del 1

Så går då första modeveckan för året. Det jobbiga med modeveckan nu i januari/februari är att jag har så mycket att göra för designveckan som kommer straxt, så jag hinner inte så mycket som jag vill. Augustiversionen är mycket bättre. Dessutom är nästan alltid sommarvisningarna färggladare och roligare. Nu visas alltså höst och vinter 2011. Nästa säsong…

Samling utanför Berns som vanligt.

Jag grämer mig mest över att jag missade Ida Sjöstedts visning som jag verkligen gillar… Istället var det bara att bita ihop och börja veckan med Dr Denim från västkusten. Bild från Stureplan.se

Kommersiellt och väldigt snällt. Jeans och bruna toner. Vissa inslag av militär.

Nästa visning var Nakkna. De hade en bra kollektion i höstas och nu visar man musklerna igen. En av favoriterna. Trogna den svarta färgskalan. Väldigt “goth”, men en utveckling av det assymetriska modet. Nu blandar man olika material och effekter. En klänning kan ha paljetter på framsidan och matt linne eller bomull på baksidan. Verkligen bra.

Kvällen avslutades med Rodebjer som vann Ellegalans pris. Och absolut en mogen kollektion. Här ser man att det är ett proffs som vet vad hon gör. Välarbetat och genomtänkt. Riktigt mode! Min favorit är bilden precis ovan med kalejdoskop-mönstret.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments