Mer Milano, första dagen…

Man hinner ju inte uppdatera nåt på bloggen nu när det är så mycket aktiviteter och grejer. Så här kommer nu lite fler uppdateringar från måndagen. Förmodar att jag får sitta hela helgen och lägga upp bilder… Håll till godo.

Efter att vi hade varit hos Tom Dixon så gick jag med Hanna, Daniel och Katrin till Zegna House där alla engelska företag höll till. Jag gillade för övrigt inte Tom Dixons installtion. Jag fattar att man måste kommersialisera sig och få in pengar till hyran och sånt, men Dixons projekt kändes som ett “sell out”. Bättre då med Zegna House.

Claesson Koivisto Runes nya bordsserie för Modus.

Och Monica Försters stol för samma företag.

Andra formgivare, men fortfarande Modus. Lite roligt med de färgade benen på soffan.

Om skinn slog igenom 2010 som material på mässan så är det mycket sten 2011. Marmor, granit och allt. Sten överallt. Dessa av Michel Sodeau.

Simen Aareths fina bord som vi såg på utställningen Norway Now i Stockholm.

Fler färgade ben.

Mer sten.

Dagen fortsätter. Besök hos ute-företaget Dedon. Hanna Nova och jag slänger oss i en “häng-kokong”(?)

Mysigt.

Otroligt eleganta utemöbler. Snacka om att vi numera ska “möblera” utomhus.

Gillade utebordet med snygga avrinningskanaler.

Mot Superstudio och hälsa på Lammhults.

Nya super-formgivaren Andreas Farkas. Han har tagit fram en pall/stol som alla gick i spagat över. Fint. Och en del i trenden “outline”. Massor av möbler under veckan har varit som om de vore ritade med tjock penna och sen producerade.

Mingel med Mia Cullin.

Christine Prising och Jonas Bohlin.

Över till svenskarna och Swedish Love Story. Här Lotta Jonsson som skriver en rapport för DN, Annika Björkman från Svensk Form och Anna von Schewen.

Gemla (vad var det jag sa med “outline”-trenden?). Tengboms är med som skapare av det här galna projektet.

Ja… Vad ska man säga om Sverige-satsningen då?

Alltså den är faktiskt ganska fin. Helt okej. Jag kan gärna bli “bitter-Stefan” och rata allt, men det är helt okej. Jag gillar den här ladan kanonmycket. Bra med en central del som fungerar som mötesplats eller bar. Det finns ju fortfarande tre problem, skulle man kunna säga. 1. Det finns inga pengar vilket gör att man tvingas skarva. Det är lite slavrigt med slutfinishen, men fortfarande okej. 2. Urvalet. Det finns ingen avsändare på urvalet, och vi hamnar automatiskt på punkt tre. 3. Man tror att detta är en “Sverigesatsning”, men det är egentligen mer en mässa i mässan. Alltså förstår du? Det är inte Svenska Institutet eller någon organisation som gått in och avsatt pengar, tid och resurser för detta utan det är ett initiativ från Svensk Form för företag och formgivare som ställer ut till ett självkostnadspris. Det är kanonbra, och kanonviktigt initiativ, men det är inte en nationell satsning som t.ex. danskarna gör, eller holländarna, eller spanjorerna, eller polackerna…

Swedish Love Stories 2011 får ett bra betyg av mig. Speciellt om man håller fram förutsättningarna. Jag tycker att Svensk Form kan få fortsätta med detta, men det betyder inte att vi ska sluta med initiativ av t.ex. Svenska Institutet. Vi ska inte blanda äpplen med päron. Lät det bittert? Jag är inte bitter. Utställningen är bra.

Ewa Kumlin bli intervjuad av kinesisk tv.

Emma, Hanna Nova och Fredrik Färg

Nya produkter från Fredrik Färg.

Marcus Johansson med sin as-snygga fåtölj som han lanserade på Check In i vintras. (“outline”?)

Katja Pettersson blir fotograferad av Elle Interiör och Plaza Interiör (Karin och Hanna). Katja har varit med och initierat ett nytt designprojekt som kallas Fifty Fifty. Jag är lite dåligt påläst om det, men räkna med att se mer framöver.

Efter Zona Tortona tog vi en taxi till Fritz Hansens lansering med Jaime Hayon. Jättekonstig träff. Tjugo italienska pr-assistenter i ett tyst hus, och ingen press. Jaime var lite “smått” irriterad…

Han ville inte bli fotograferad…

Men fin soffa.

Fokus på drinkar i solen istället. Alexander Lervik, Hanna Nova och Johanna från London.

Mer party. Nu hos De Padova.

Nyheter från Monica Förster och en holländare.

Fint med ask och färg.

Monica Förster

Jag fick en rundvandring och guidad tur av VD:n på De Padova.

Jag hade fullt upp med att gå runt och fota och se cool ut, så jag märkte inte att jag dröste sedlar omkring mig. Det är vd:n som försöker stoppa tillbaka sedlar i fickan på mig. Dan Gordan ser förundrad ut…

Italiensk middag. Mums…

Efterfest på Bar Basso.

Johan Boqvist från reklambyrån Grand Public och Andreas Farkas, den nya formgivaren på Lammhults.

Gaaaaaalet stora Negronis…

Men efter ett par klunkar så blir man glad…

Snygga, snygga, snygga Bolon-tjejerna.

Luca Nichetto i vimlet.

“Åh nuuuuuu ere dagsch för dig att gå hem, killen…”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments