Milano, dag två

Jag får skäll här nere i Milano för att jag inte hinner blogga. “Men Stefan, då vet vi ju inte vad vi ska se…” Hmmm… Idag är det egentligen fredag och hemfärd, men jag ska försöka stressa lite bilder. Här kommer en början på tisdagen.

Sex tusen grader varmt. Milano har aldrig haft en så varm april som i år.

Karin och jag började med en promenad på stan och tittade förbi Kartell som hade en skittråkig utställning. Inga fler bilder där inte…

Driade. Fint med det lite afrikanska.

Karin.

Det finns alltid fina utemöbler hos Driade.

Efter det gick vi till Aspesi som jag ville se. Jag hade läst lite förhandsinfo om Markus Benesch (tysk?) och hans möbler. Aspesi är vanligtvis en av världens bästa modebutiker.

Han hade gjort dataspels-inspirerade möbler.

Annorlunda och lite kul, men kanske för mycket “gadget”.

Däremot blev jag helt förälskad i de här “akvarellmålade” skåpen. Otroligt fint. Jag pratade med en av de stora engelska producenterna som gick i precis motsvarande tankar, och kanske blir det så här vi får se 2012 års stora trend. Annorlunda och fint. Svenska UglyCute har ju gjort något liknande.

Besök hos Venini.

Ny glasinstallation av bröderna Campana. Jag är nog lite kär i deras formspråk just nu. Befriande “stökigt”.

Mot Skitsch.

Fler outline-möbler. Kompletterar senare med namn…

Lampa med himmel på insidan. Tror att det är E15 som designat.

Helt klart annorlunda. Plexi-bord med tre färger.

Fin stol. Lite för lik Nanok hos Moroso?

Gunilla Allard pratade om den “quiltade” trenden, dvs tyger som behandlats och gjorts rutiga. Jag var lite skeptisk först men när jag tittar på mina bilder så är det mycket kviltat.

Zani & Zani. Jag har nu under hela veckan pratat om den här fantaaaaastiska butiken som ligger i början på Via Brera. Det är en kombo-butik med mode och husgeråd. Låter konstigt, men det har skön balans. Jag pratade med Luca Nichetto om mitt fynd och han menar att Zani & Zani är etablerade. De har bjudit in storstjärnor som Konstantin Grcic att göra stekpannor och sånt.

Jag föll pladask för det nya linne-samarbetet. Man har bjudit tio av världens största designer att göra vanligt linne.

Fabio Novembre

Och bröderna Campana igen. Jag köpte en linneduk för typ 300 kronor. Fiiiiiiiiiint.

Sen gick vi till den belgiska designutställningen, också den i Brera. Området Brera funkade för övrigt väldigt bra. Och även den här nationella satsningen. Fyller på med namn senare. Fint med en lite “galen” bokhylla på samma sätt som Thomas Bernstrand gjort för Swedese.

Modul-trenden…

Fler moduler.

Bättre bild.

Många fina skåp hos belgarna.

Vinlunch i solen… Måste fylla på vätska…

Besök i Missonis showroom. De har satsat massor på nytt porslin. Här i ett gemensamt projekt med Richard Ginori. Någon kanske känner igen namnet från tidigare samarbete med Paula Navone.

Sådär, va…? Nothing to write home about, men så har jag ju ändå gjort det… Hmmm…

Miljanooooo

Boffi

Modul, schmodul. Överallt moduler.

Till och med speglar i moduler.

Moduuuuuul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments