Beckmans 2011

Tredje skolbesöket. Nu Beckmans. Förra året blev det lite olyckligt… Jag fick ett mindre utbrott och det rörde upp en del känslor. Hmm… Jag hade rätt låga förväntningar när jag väl gick hit. Men shit vilket lyft. Bra år. Kanske bäst i år? Lite tidigt, men väldigt bra. Och stor produktutställning som jag kunde grotta ner mig i. Hittade massor med kreativitet, fick skratta lite – och äntligen fick vi lite svordomar…

Marie Jersild Viltoft. Igår kväll satt jag och kollade på den där sci fi-filmen med Vin Disel. Hette den nåt med Riddick? Men där hade alla killar uniformer som var svarta och accentuerade musklerna. Det här ser ut som en sån sci fi-dräkt men för typ “hovdamer”.

Den här pälskappan med hårnålar kändes innovativ och fin.

Samma kille som pälskappan – Alexander Krantz

Patinerad skinnklänning av Tini Andersson

Åsa Hammarström hade gjort ett koncept med säsongsodlat.

Mest energi och mest “stake” hade projektet av Michelle Claesson Eismann. Rödluvetema. Det känns nästan som om de rödhättade kvinnorna skulle kunna vara terrorister. Och med uttryck som “Varför har du så elaka jävla ögon?”, då pirrar det i kroppen. Sånt här gillar jag. Ungt och argt. Massor av energi.

Också lite roligt var Simon Svéds projekt. Han har gjort egen öl med egen etikett som han skickat till personer i branschen som han vill träffa och göra avtryck på. Made Here…

Produktavdelningen. Kanske den mest “färdiga” produkten. En intressant armaturtanke. Två skärmar som man med magneter kan bygga ihop med andra skärmpar och på så sätt skapa nya konstellationer. Bra produkt. Någon borde ta upp den här. Vem vill bara köpa en? Man vill ju köpa ett gäng… Gustav Carlberg.

Martin Ku har gjort möbler som närmast är en installation. Inspirationen kommer från tidigare ex. De huvdfärgade stolarna ska ge en mer mänsklig approach. I den här uppsättningen är det Martin som är den “klängiga” stolen.

Exet som jobbat med psykologi. Massor av reflektioner och djup…

Sambo-möbler av Anni Arnefjord

Åååååh! Bästa projeketet från Beckmans. Hanna Billqvist har gjort en kollektion med produkter som kommunicerar med människor som bor mitt emot oss. Sååååå roligt. Här en balkonglåda som är en glad mun.

Fniss

Flörtande rullgardiner.

Hannes Lennartsson

Julia Schollin

Iina Vuorivirta

Elin Hedlund flyttade in hos en okänd barnfamilj och utifrån deras liv och behov så skapade Elin en handfull olika produkter. Bland annat den här lekmattan som man kan knyta ihop till en säck.

Nathalie Adenling hade gjort ett inredningssystem som baserades på rutor. Jag blev extra förtjust i armaturerna. Fint med skiftningarna i glaset och upplevelserna.

Anna Glansén hade tittat på olika förpackningslösningar. Varför gör man mjölkförpackningar som ska hålla tio år. Spännande. Det vill jag se mer av.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments