Sopot

Semestern vid Östersjökusten fortsätter och vi lämnar Gdansk för jetset-livet i Sopot som ligger 20 minuter med taxi från Gdansk.

Sopot är en klassisk gammal kurort. Hit har tyskar och polacker åkt för att hämta luft. Jag har för mig att jag läste nåt om att de klassiska trädgårdarna är anlagda av Napoleon när han var på väg mot Ryssland.

Vi bor på det femstjärniga hotellet Rezydent. Klassiskt och flott. Och det behövdes…

…med tanke på att jag fick en magbacill. Jag blev helt utslagen och kunde knappt röra mig. Försökte promenera lite under den första av de två dagarna men det gick inte… Jag misstänker att det är en souvenir från Turkiet tidigare i sommar så det har inget med den polska maten att göra. Snarare den turkiska. Men jag blev sängliggande nästan hela dagen. Tittade på tre avsnitt av CSI och en engelsk dokusåpa om mat.

Kravlade mig ur sängen för att träffa Sara Garanty som var här på semester. Sara hänger med sin kompis Karro vars föräldrar har en lägenhet här.

Det var himla trevligt. Sara ville veta var man köpte polskt hantverk, och det är ju konstigt att hon frågar mig egentligen, men nu har jag ju varit i det här landet fyra gånger inom ett år så jag vet…

Peter fick äta. Både här och i Gdansk såg vi hur soppa ibland serverades i bröd. Peter fick en variant med skinka, rotfrukter, ägg, syrad mjölk och en massa kryddor. Det riktigt vände sig i magen på mig så jag gick hem.

Och lämnade Peter och Sara åt sig själva. “A girl’s night out”. De fick dricka öl med tequila-smak…

Dagen efter gick vi till stranden. Lite svag, men ändå bättre…

Sopots strandlinje domineras av en stor, stor pir. Enligt Sara så älskar polackerna vattnet och piren är en av huvudanledningarna till att man åker till Sopot. Och så nattlivet så klart.

Polen är ju EU-värd det här halvåret och Sopot har den här helgen ett av toppmötena.

Trots rigorösa avspärrningar så smet vi in på Sofitel Grand Hotel, ortens flottaste hotell. Jag försökte få i mig en drink..

Den fina Östersjökvällen avslutades på Inasia som kanske är Sopots flottaste restaurang.

Skymningsljuset faller på… Inget riktigt nattliv för en magsjuk kille…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments