Guldknappen 2011

Höstens stora modefest – Guldknappen. De två stora modetidningarna har ju varsitt modepris, dvs Guldknappen för Damernas Värld och Ellegalan med “Årets bästa” för Elle. Båda festerna är egentligen lika stora. Svårt att säga om någon av festerna eller priserna känns viktigast, men flott är det. Till årets Guldknappen uppmanades gästerna ha smoking. Och vi kan väl så här i efterhand konstatera att klädregler gäller inte för modemänniskor. Ungefär hälften av gästerna hade uppmärksammat det – men flott var det.

Guldknappen gick av stapeln på Nordiska Museet, bland annat för att man här har en jubileumsutställning med de tidigare vinnarna trettio år tillbaka. Härlig designskatt.

Och hit fick jag komma själv. Min eviga modedejt, Bea Szenfeld, fick sitta hemma och sy. Hon ska göra alla scenkläder till Lena Phs nya krogshow och har jobb upp över öronen. Och det gör att jag får leka själv…

Alltid lika jobbigt att gå förbi den här “photo wall”. Ska man fotas? Ska man hålla in magen? Hur ser jag ut i håret egentligen? Är det någon som bryr sig? Om det här hade varit ett dataspel så hade det här varit jobbigaste hindret på hela banan.

Men väl igenom så är det ju faktiskt trevligt. Och man träffar alltid asroliga människor som man träffar alldeles för sällan. Här Mats Bax som jobbar med mig på QX. Och Guldknappen i bakgrunden.

Kvällens vackraste klänning? Eller i alla fall kimono. Lotta Brattin från PR-byrån Ibeyo med skäggige Marcus Kollberg. Och i mitten har vi Henrik Egnell från Hufvudstaden.

Fina, fina Johanna och Sofia från Indiska. Jag fick hänga ganska mycket med dem under kvällen. Tur att de kan ta hand om mig…

Jag fick frågan om vilken som är Sveriges bästa modemärke, och jag svarar nog att det är Ida Sjöstedt. Och här har vi henne! Ida till höger i egen kreation. Så jäkla tuff och cool brud.

Snygg kille! Thomas Hägg som driver egen PR-byrå med samma namn.

Snyggt gäng! Modebranschens kanske roligaste PR-byrå? Pretto PR har massor av mat, smink och ungt mode i sitt stall. I vitt ser vi modemärket Fräulein von Hast.

Flotta panelhönor. Marianne Bernadotte flankerad av Gaby Borglund och Margareta.

Trendgruppens Hans Hjelmqvist. Ståtlig och lång.

En av de kvittrigaste kramarna fick jag av Karin Söderlind från modemärket Dagmar. När man vaknar på morgonen en sån här guldknapps-dag så ägnar jag massor av tid åt att prata och gissa vilka som vinner. Tidningen håller tätt som sjutton så man kan liksom bara gissa. På lunchen träffade jag bland annat Susanne Ljung och vi gissade och gissade. Susanne satte alla sina kort på just Dagmar. Och så blev det ju. Årets vinnare av Gulknappen är modemärket Dagmar.

Christina Bild, fd Damernas Värld

Sara Winter från Skobranschrådet satt i juryn. Här med Marianne Randolph från modemärket med samma namn.

Lite tjusig bil, eller hur? Helena Mellström från Moderådet och Nina Johansson från Sofis Mode.

Åååååååh, partybrudarna nummer ett – numero ono!! Min fina Åsa Jungnelius.

Och så lite show. Sofia Wistam och Pär Lernström agerar konferencierer. Well… Funkade sådär. Lite får lång scen, lite för långt program. Lite så… Och jag höll verkligen på att baxna när Sofia Wistam utbrister “Skrik lite därborta så att jag hör att ni är med…”. Funkar så där med en rätt stel modepublik. Det är liksom ingen hockeymatch…

De tidigare vinnarna fick ta emot jubel när de gick på catwalken. Längst fram ser vi första vinnaren Rhodi Heinz.

Lite visningar med de nominerade. Här Ida Sjöstedt.

Mer Ida. Har jag sagt att jag gillar Ida???

Nomineringsvisning med Dagmar.

Och så alla nominderade, vi ser bla Nakknas herrkläder.

Och så en vinnarvisning med Dagmar, stylad av tv-stylisten Jonas Hallberg

Dagmar.

Klapp, klapp. Jag ska säga också att man delade ut ett pris till för årets accessoar. Det gick i år till klockföretaget Triwa. Ingen visning utan bara prisutdelning.

Eftermingel med Shatilla.

Och här är min dejt… Bea bakom glas… Buhuuu… Kom tillbaka Bea. Förresten så är det ju en klänning som ställts ut på Designgalleriet.

Louise Kihlberg, Hufvudstaden och Jocke Pettersson

Fina Filippa Tarass Wahlberg

Steffeman och Karl-Johan Bogefors som är kreativt ansvarig på JC. Jäkligt bra kille.

Goodiebag i handen och promenad genom Stockholms gator på väg hem…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments