Formex – behind the scenes

Onsdag på Formex. Jag springer så klart omkring på mässan dagen innan den öppnar. Dels ska jag göra i ordning lite egna projekt, men sen är det ganska skönt att få gå omkring på golvet i lugn och ro. Här byggs Young Design Lounge av Simon Key Bertman med pallar av Andreas Farkas för Lammhults.

Så här ser kaoset ut där vi tittar på alla sakerna i juryn för Formex Formidable. Vi tittar på kanske 300 objekt och ur dessa ska vi välja ca 20 som vi tycker är det bästa på hela mässan. I juryn – Kerstin Wickman från Konstfack, Monica Förster och Dan Gordan från Sköna Hem. Och undertecknad så klart. Alltid kul att diskutera i en grupp på det här sättet.

Jag bygger utställningen med de tolv designstudenter som jag tycker lyckats bäst från skolorna Beckmans, Berghs, Konstfack, Malmstens och HDK. Eller bäst… Jo, bäst- men framför allt utifrån ett Formex-perspektiv. Jag tyckte till exempel att den där tjejen på Konstfack som gjorde en hopp-borg för vuxna var bra, men det är lite svårt att få in i ett Formex-sammanhang.

Sanna och Aias fina caféinstallation Pine & Dine. Formex bästa. Och jag har på de här bilderna inte tagit några bilder på människor. Onsdagen på Formex är en lätt “svettig” dag. Man vill verkligen inte hamna på den här bloggen… Ibland kan jag vara snäll.

Så. Torsdag. Klockan är väl halv åtta. Måste ut tidigt till mässan för att se till att alla mina grejer är på plats. Ny föreläsningsskjorta!! Från Frankfurt – och väldigt gul.

Kajsa Falck Torlegård från Formex möter upp vid frukosten.

Formex huvudsakliga projektledare Chicie Lindgren förbereder sin presentation på scenen vid Pine & Dine.

Efter att Chicie berättat att mässan är större än någonsin (1001 utställare) så fick jag gå upp på scen. Sen kom Simon Key Bertman och berättade om sin egen utställning. Simon är framför allt textilare och har gjort intrikata mönster baserade på tärningskast.

3-400 journalister kommer till pressfrukosten. Sveriges största pressevenemang??

Min ex-kollega Sara Garanty. Numera framgångsrik stylist.

Ex-Formexare Maria Strandberg. Numera på Hem & Villa-mässan.

Efter frukosten så blev det en presentation av Marcus Samuelsson, kock från New York. Här i samklang med Kristin Hellberg.

Efter några intervjuer och småsnack så gick jag för att möta upp studenterna i min utställning. Här Bengt Brummer som är utbildad kock och designer. Han har gjort en servis baserad på mat och upplevelse. Konstfackskille.

Lisa Bengtsson i sin monter på Young Designers.

Karin Sköldberg från Trendgruppen

Monica Törnqvist som är marknadschef på Gense.

Martina, vd på Gense.

Erika Lagerbielke visar upp sin nya servis för Gustavsberg. Servisen heter Paus och ska ligga mjukt i handen. Erikas objekt är nästan alltid ergonomiska för handen. Taktil designer.

Christina, vd på Gustavsberg och Erika Lagerbielke. Det är lite roligt att vi fått så många kvinnliga ledare i designsverige. Orrefors Kosta Boda har nu en kvinnlig VD, liksom Gustavsberg och Gense.

Min barndomskompis Linda Skugge och Jessica Karlsson från Skugge & Co. Linda är lillasyster till min bästis från skolan.

Formgivaren Monica Förster hade gjort nya bestick för Gense.

Micke – min kamerakille från TV4. Vi bandade lite bilder som ska vara med på Nyhetsmorgon på söndag.

Mårten Lindqvist iförd fin folklore-fluga. Roligt ord…

Åsa från EmyLittle, Carolin från Sweet Caroline och Mårten igen. Jag hade blivit inbjuden av fyra företag att folklore-pimpa en tjej. Jag valde att göra en outfit som passade min bästis i Berlin. Hon behöver lite svenskt arv i en cool och häftig storstad som Berlin.

Sofia från Heart of Lovikka introducerar.

Från studion. Jag har valt att hålla en grå bas med accentfärger. Jag har inspirerats lite av Prada för hösten och delar från Givenchys kollektion.

Folklorefantasten Frida Engström från Kurbits.nu och nya tidningen Hemstilat.

Alltid lika ståtliga Malin från Mrs Murphy

Niklas Bonnevier visar fina trähästar i Young Designers.

Lammhults marknadschef (och numera VD för Abstracta och Voice) Thomas Samuelsson tillsammans med Hans Hjelmqvist och Karin Sköldberg.

Första bilden på Sara Djerv. Ny på Trendgruppen och ska vara hos oss i minst ett halvår…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments