Världens bästa designutställning??

Är uppe på hotellrummet och vill bara slänga upp några bilder från en utställning som jag sett. Shit vad jag blev berörd, inspirerad och hungrig (?). Utställningen visades på Muzeum Sztuki w Lodzi och är kurerad av Karol Radziszewski som för övrigt är pojkvän till Pawel som jag träffade igår.

Karol kallar utställningen Heal the world, från Michael Jacksons poplåt, och Karol har vänt sig till NGOs (non-governmental organisations) i Polen och bett dem skicka in sina objekt. Objekten är samlade och uppställda, och jag får sååååååå många tankar och frågor. Alla objekt är namnlösa och utan formgivare. Istället tittar man bara på objekten. Här sopptallrikar från organisationen som delar ut soppa till fattiga.

Amnestys tejp. “Tortyrfri zon”. Mer för att skapa uppmärksamhet än funktion.

Filtar till hemlösa.

Så här ser matpaketen ut som delas ut till fattiga familjer.

Eller den här “korken” som Greenpeace använder för att plugga igen rör.

Kedjor som Greenpeace använder för att kedja fast sig vid olika tillfällen.

Symbolisk snara som Amnesty använder för att få uppmärksamhet.

Regnrockarna som Greenpeace använder.

Jag blev så galet glad av den här utställningen. Säg det inte till nån, men jag MÅSTE göra nåt liknande i Sverige. Dels så har vi hela Occupy Wall Street-rörelsen men sen känns det så befriande att prata om design som något annat än bara objekt för en trevlig parmiddag. Middagarna är också viktiga, men det här blev nåt annat. Åååh… Jag måste börja jobba på det här genast!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments