Pr och design

Jag blev inbjuden till Konstfack för att prata om hur man som designer ska lyckas slå igenom i media. Jag var inte på något sätt enda talaren utan det blev en hel eftermiddag med massor av olika perspektiv. En bra eftermiddag helt enkelt.

En massa studenter från både Konstfack och Beckmans, samt en och annan etablerad formgivare som Emma Olbers och i mitten av bilden ser vi Ulrika Ståhl Johansson från Lammhults.

Thomas Herrström från Konstfack var dagens moderator.

Först ut i programmet var Hanna Nova Beatrice från Plaza Interiör/Form och Daniel Golling. De pratade om vikten av att ha en informell relation mellan formgivare och journalister. Det är efter arbetstid “sanningarna” kommer fram. De resonerade också kring hur de valde vad de ville skriva om i Form.

Karin Wallenbäck gick ut Konstfack i våras. Hon talade om vikten av en bra bild. Hennes examensarbete undersökte just detta och hon hade bett tio fotografer tolka hennes pall och lampa. Jag fick i våras vara med och resonera kring de bilderna. Och idag är det ju så att en bra bild kan göra en formgivares karriär – men hur ska den se ut?

Petrus Palmér från Form us with love pratade om hur de resonerat kring PR.

Sist ut – Erica Treijs från SvD. Erica talade om hur hon resonerar kring urvalet av nyheter. Hon uppmanade alla att vara ute i bättre tid. Ingen vill skriva om en produkt som lanseras nu(!) utan snarare kanske hellre om processen om hur den kommer till. Erica menade att tack vare digitaliseringen så har mediekåren blivit fantastiskt påläst – och på så sätt bättre.

Förutom nämnda personer ovan så fick jag vara med i panelen och även Max Wang som skriver om skandinavisk design i Taiwan.

Jag och Karin i panelen.

Thomas ställer frågor. Jag ser lite bestämd ut… “Stefan, du är ju gallerist, trendspanare, bloggare, har pr-byrå, etc… Vad står det på ditt visitkort egentligen?” “Jag behöver ingen titel. Jag skapar min egen karriär.”

Eller frågan om hur man ska fånga intresset från en sån som mig. “Jag behöver inte se en ny stol – jag vill se en ny lösning på sittande”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments