Prins Carl Philip lanserar nya produkter

Det är Lucia och dags för ytterligare en lansering av Prins Carl Philips nya design. Det är väl två och ett halvt år sen som hans allra första produkter lanserades. Vid det tillfället var vi nog alla lite stissiga. Det var otroligt många parametrar att förhålla sig till då. Allt från antalet livvakter till vad man skulle äta. Den här här gången var det ett mycket lugnare, mer avslappnat gäng med ett ganska bra självförtroende. Hos alla.

Vi är i en konferenslokal på Strandvägen i Stockholm med utsikt över vackra vintriga Nybroviken. Fint med solljuset som speglas i silvret. Ja, för det är corpus i silver för Mema/GAB som lanseras.

En fin installation av etablerade stylisten Mikael Beckman. En stilig dukning.

Det är så galet fint att se silvret speglas. På det uppdukade bordet har Michael använt en silverplåt som man egentligen använder för att stansa ut besticken i. Här får de bli en del av dukningen. I bilden ser man de två nya ljusstakarna och den nya vasen.

Min favorit är den lite lägre (och lite billigare) ljusstaken. Den är enkel som sjutton, men på ett 50-talsaktigt sätt. Jag vet inte vad det heter men i skarven där plattan och “ljuspinnen” möts så är det en oval istället för cirkel. Prinsen återkommer hela tiden till de här symmetriska formerna.

De två olika stakarna. Den ovala har plattan i massivt silver och är i limiterad upplaga, men jag gillar som sagt den helt runda bättre.

God morgon. Min roll idag är ganska liten. Speciellt om man jämför med för två år sen. Jag ska bara hänga med Prinsen och hans gäng och se till att de mår bra. Jag skulle egentligen ha varit i Finland och spelat in TV men programledaren drabbades av lunghinneinflammation så jag får vara här istället. I handen håller jag Prinsens selterglas som lanserades för nåt år sen.

Kaffe eller silver? Kaffe eller silver???

God morgon Trendgruppare. Sara, Tove och Viktor…

Min roll var som sagt att smyga i kulissen och se till att Prinsen mådde bra så jag fick inte vara med vid fototillfället.

Viktor vaktar…

En av Prinsens mentorer och bästa vänner är Michael Storåkers. Och jag har en “crazy hair day”…

Här är gänget samlat på en suddig bild. Elsebeth Welander Berggren från Nutida Svenskt Silver, Michael Storåkers, Annika Söndergard från Hovet och Prinsen. Det gulligaste med honom idag var när han kom in och utbrast “Jag följer dig minsann på TV, Stefan”. Prinsen är faktiskt sjukt trevlig. Vi pratade om Nobelfesten och att han besökte London Design Festival i höstas. Vi tog fram våra mobiltelefoner och jämförde bilder på vilka fynd vi hittade i London. Han gillade en keramisk pjäs som föreställde ett grishjärta. Hmmm… lite för mycket konst för mig. Lite för lite design, även om tanken är intressant.

Prins Carl Philip och marknadschefen Monica Törnqvist på Mema/GAB. Och jag veeeeeeeeeeeeeet att det är en suddig bild, men jag ville inte stressa Prinsen med att jag fotade en massa med kameran.

Frukost och intervju. Jag sitter i publiken. Istället är det alltså Elsebeth Welander Berggren som intervjuar Prinsen. Vi får bland annat veta att han nästan alltid ritar skisser för hand innan han för över de till datorn. Och att Elsebeth framför allt är imponerad av vasen som är väldigt komplex, även om den ser enkel ut. Hon jämförde t.ex. med 1700-talets svulstiga former som faktiskt är ganska enkelt hantverk i jämförelse med ett rakt, stramt verk i silver.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments