Årets trender på TV4

Nytt år och dags att dra de nya trenderna för TV4. Passar ju bra eftersom jag har den där “Stora Trenddagen” på onsdag. Då ska jag prata i 90 minuter om årets trender och lifestyle, men nu planerades det för 2 x 7 minuter. Phew… Och min nya rutin är att åka till studion dagen före och sätta i ordning allt så att jag slipper gå upp kl 03 för att göra det samma dag. Och den här gången fick jag med mig Viktor och Linus.

Före

Efter

Viktor och Linus vill hellre vara väderflickor än hjälpa mig rodda…

Men till slut… Det är en hel del pyssel med ett inslag på 4:an. Viktor pumpar luft i pilatesbollarna som var har med oss. Och i bakgrunden putsar Linus silverstaken.

Trött. Det tar ändå några timmar att få i ordning allt.

Söndagmorgon. Klockan är kanske 07.30. Jag är egentligen inte nervös inför tv. Jag har hängt med 4;an i fem år nu, så jag är lite van. Det enda jag är stressad för natten innan är om jag ska försova mig så jag sover lite oroligt för det, men inte för tv-inslaget i sig.

Sport-trenden. Ja det är ju OS i London och fotbolls-EM. Och vi ser massor av sportreferenser i omvärlden. Jag har båda morgontidningarna hemma och just idag tror jag att det var sex artiklar om mortion och hälsa. Nu är det visserligen aktuellt eftersom det är nytt år, men ändå. Hälsa, hälsa, hälsa. På bordet har jag lagt ut yogamattor från Rusta (får representera vår behov av nya material), ny lampa för Bsweden, väckarklockor från Åhlens, ljusstake/vas från Sagaform, hantlar och hopprep från Rusta, spegel och snigelkudde från Åhlens och blå kudde från H&M Home.

Badhanddukar från Sagaform, porslinsmuggar med starka färger från Royal Copenhagen, fina plåster från Tröstisar.

På bordet ser vi ljuslyktor från Sagaform, och bollen är en lampa från Zero.

Växterna till hör egentligen Future Perfect-trenden, men passar ju här också. Från Greenworks. Cykel från BikeId. På bilden högre upp ser vi pilatesbollar från Rusta och Sacco-säck från Ire.

Den mer rogivande trenden som tar vid den rustika trenden är Pure. Det handlar om renhet, renlevnad och wellness. Träpall från BoConcept, ljus från Rusta, pappershuvud från Ceannis, tyg från Ljungbergs Textil, blandat blåvitt porslin från Royal Copenhagen.

Fjäder från Margiela, Höganäs tekanna, trälampa från Bsweden, ljuslykta med skinndetaljer från Holmegaard, blåvit kudde från H&M Home och bakom ser vi en annan fin kudde med glasflaskor på – den är också H&M Home.

Renfäll från Åhlens, porslin med kalligrafi-känsla från Rörstrand, blandare från Dornbracht, bruna burkar Alessi, tvättpall och set från Yasuragi och gjutjärnsstapel av Skeppshults.

Den mer grafiska trenden handlar om framtiden. Äntligen slutar vi titta bakåt på retro och istället utforskar vi allt. Hur kommer vi vilja bo i framtiden, äta? Leva? En positiv trend som handlar om att bryta mönster. Visst kan man odla bi på hustaken i staden (urban gardening)!

Mobil spis från Rusta, stor fruktkorg i svart metall från BoConcept, vit kantig vas från Rosenthal, vita stenljusstakar Tom Dixon, svart bord från BoConcept, rund tekanna i metall från Alessi, metallkord ovanpå svarta bordet från Alessi.

Grafisk textil från Ljunbergs, insektskudde vid golvet från H&M Home, insektskudde på bänken från BoConcept, övriga kuddar från H&M Home,

Svart-vita glas från Orrefors, ljus från Liljeholmens, ljusstakar från Mema/GAB, vikt lampa från BoConcept, vit lampa från Zero.

I reklampausen fick jag byta ut sport-trenden mot protest-trenden. Efter upproret i Nordafrika och Occupy Wall Street så vill vi göra slut med alla måsten och hitta på egna regler. Containerfynd kommer tillbaka… Textilien från Ikea som är ett projekt med Beckmans där eleverna fick öva sig i att göra “fel”, alltså inte göra fint och “rätt”. Orange duk från Ljungbergs.

Årets färg är orange (tangerine tango) och visst finns det ett inslag av 70-tal i den här trenden. Citruspress av Alessi, lampa från Zero, låga glas (till skillnad från 90-talets höga..) från Alessi, bestick från Gense, lampa från Åhlens, färgglada handdukar från H&M Home – och massor, massor av kuddar. Alla varianter. Allt är tillåtet. Kuddarna här kommer från H&M Home och BoConcept. Gjutjärnskurkor från Skeppshults.

Här är länken till inslaget på tv4: http://www.tv4.se/1.2490464/2012/01/08/stefan_nilsson_visar_trendprylar_for_hemmet

Och en till: http://www.tv4.se/1.2490464/2012/01/08/stefan_nilsson_visar_trendprylar_for_hemmet

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments