Smålands Finest

Jag är i Växjö. Igen. Känns som att jag är här ett par gånger i månaden. Men det är ju inte så konstigt nu när så mycket av Sveriges designindustri finns här. Idag ska jag inviga en designutställning.

Moonlight promenade?? Stannar till utanför PM & Vänner.

Det är ju hit jag ska. PM & Vänner blev Sveriges bästa affärskrog 2011 (om jag inte minns fel) och restaurangen är väldigt viktig i Växjö. Det är hit alla går för att få god mat och lite kontinental känsla. Mitt i Växjö. Min första kontakt med PM & Vänner var när världens bästa restaurang El Bulli från Spanien valde att göra ett gästspel i Sverige – då väljer man inte en Stockholmskrog utan just PM & Vänner. Galet. Säger nåt om deras nätverk och initiativkraft. Och designutställningen har man eftersom man firar 20 år. Man vill inte titta tillbaka för mycket utan tvärtom – titta framåt.

Utställningen kallas Smålands Finest och här ser vi två av dem – Lisa Bengtsson och Niklas Bonnevier. Sju stjärnor totalt är utvalda, och det gemensamma för alla sju är att de ställt ut hos oss på Designgalleriet. Lisa var en av de första och ställde ur redan 2008.

Per, en av de två ägarna. Stilig kille.

Och så blev det lite presentation och invigning. Per får börja. Och man anar själva utställningen – som är i taket.

Specialkomponerad meny, så klart.

Förste gästtalare – Ingegerd Råman. Det finns en nära koppling mellan designindustrin och PM & Vänner. Glas har tagits fram enkom för stället, liksom möbler. Jag väntar på PM & Vänners egna kökskollektion. Någon sugen?? Lite tallrikar? En elvisp??

Steffeman och Jangir. Jangir är ju den senaste smålänningen att ställa ut på Designgalleriet.

Alla stjärnorna vid ett honörsbord. Och alla är alltså: Lisa Bengtsson, David Ericsson, Carl-Oskar Karlsson, David Öster, Niklas Bonnevier, Jangir Maddadi och Nina Giacomelli..

Lisa och David. Dmoch-David ställde ut på Designgalleriet redan i höstas och Dmoch ska man ha ögonen på 2012. Vi kommer se dem redan om några veckor i Frankfirt och senare på mässan i Milano. Bra gäng.

Steffeman med utställning i taket.

Lisas tallrikar med mat.

Och det blev en sen kväll… massor av vin och prat. Och jag fick hör av Magnus Silverhjelm att Ingvar Kamprad gått in med en miljard (!) kronor till Linnéuniversitetet för att bland annat satsa på design. What??!!! Spännande.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments