Mingel, schmingel

Torsdagar brukar kunna bli bra mingelkvällar i Stockholm. Så även nu i januari. Jag tog Viktor under armen och gick ut på stan.

Lite protest-känsla innan vi börjar… Jag blev fotad för nån tidning inför designveckan och Viktor bråkade.

Minglandet började på Bukowskis som hade en utställning tillsammans med Tensta Konsthall. Spännande samarbete och fin, samtida konst.

Skål

Nästa mingel. Tidningen Hemslöjden hade tidningssläpp. Viktor var lagom road, men själv tyckte jag väldigt mycket om det. Jag gillar tidningen, och vinet på bokhandeln Konst-ig.

Träffade massor av gamla kollegor som Lotta Jonson och Malin Vessby. Vi satt på samma kontor när jag arbetade på Svensk Form.

Huvudattraktionen var ett samtal med Anders Lagombra Jakobsen. Jag har alltid varit lite rädd för honom. Eller inte så lite. Jätterädd. Han verkar så arg och lite läskig med sitt slöjdande. Men han var en tvähandhög och så mest söt ut i sina förstora hängselbyxor. Men han är skarp och rolig att lyssna på. Han berättade om hur han blev slöjdare när han pluggade på Konstfack. “Skillnaden mellan slöjd och design är att med design så vet man exakt hur slutet ska se ut, medan man som slöjdare får se hur det slutar”

Skål

Sista festen för kvällen blev Etage1, ett showroom med massa designföretag, som firade sitt erårsjubileum. Peter Torstensson, vd på Mitab med Vicke.

Mingel och avstämning med Officeline.

Daniel Svahn och Lucas Elander Hinnerud berättade om sina nya produkter som ska lanseras under möbelmässan. Ser fram emot fina skärmväggar och roliga lampor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments