Fashion, schmasion

Nu börjar modeveckan i Stockholm. Jag åker till Köpenhamn med Viktor på tisdagen så det blir lite blandade modeupplevelser.

Åsa och Viktor följer med på vissa av visningarna.

På plats på Berns. Cirka 20 visningar i år. Och förväntningarna är ganska lagom. Det sägs att vintervisningarna (dvs nu för vintern 2012/2013) ska vara mer påkostade eftersom vi svenskar spenderar mer på vinterjackor än sommarblusar. Den här första dagen hinner jag med fem visningar.

Först ut 5th Avenue Shoe Repair som inlett ett samarbete med formgivaren Alexander Lervik. Spännande med oväntade samarbeten. Mer sånt.

Lervik har gjort en kollektion med accessoarer. 3d-printade detaljer som faktiskt innehöll ljus. Otroligt coolt och det gav en sån där pirrig lustkänsla som bra mode gör.

Kollektionen i övrigt kändes ganska “lagom”. Helt okej.

Efter första visningen på Berns så begav vi oss till Ingenjörsvetenskapsakademien (vilket ord…) för att titta på ganska nystartade unga modeduon bakom Ubi Sunt.

I gamla, anrika lokaler öppnade visningen med ett sensuellt ljus. Som en soluppgång eller solnedgång.

Ubi Sunt gör bara herr. Visningen som jag såg i somras var väldigt ung och lite för “arty” men nu har man tajtat ihop det hela. Efter alla visningar så pratar man otroligt mycket om olika upplevelser. Vad tyckte man? Hur såg det? Vad var bra? Det är ett sammelsurium av åsikter som flyger. Någon tyckte att Ubi Sunt kändes väldigt franskt och väldigt Lanvin. Och det var en bra iakttagelse. Önskar att det var jag som sa det…

Mycket marinblått till nästa vinter.

Som sagt, minst lika viktig som själva visningarna är snacket runt omkring. Här på Berns igen med Viktor, en av Sveriges största modebloggare för herr – Mode-Martin (för att vara stor modebloggare så förväntas man ha ca 10 000 unika besökare i veckan). Och Tobias.

Det känns som att alla är så sjukt unga och orynkiga… Eller så är det jag som blir äldre. Det roliga är att när jag blir placerad för front-row så får jag liksom sitta med “mogna” damer som Cay Bond etc. Det är liksom “min generation”. Typ…

Nästa visning – Carin Wester. Bäst, snyggast, bäst och fantastiskt bra. Jag vet att alla inte höll med (på tal om snacket runt själva visningarna) men jag tycker att Wester hanterar kommersiella krafter och kreativ höjd bra. Habilt, som någon skulle kunna säga. Mycket bra.

Wester arbetade mycket med silhuetten. Smal, vidd, stramt, luddigt. Och med Lady Gagas nya favoritfärg – mintgrönt.

Trekvartsärm på herrskjorta. Fint.

Mohair både för dam och herr.

Streetbloggaren Facehunter bredvid mig.

Vidare till fultältet i Kungsträdgården. Och småsnack med Christina Breeze Le Guellaff från Family Living.

Och “seating” bredvid Mona Johansson, numera chefredaktör på Allt om Mat.

Glasögonvisning är otroligt svårt att göra. Hur får man fokus på bågarna och inte övriga kläder? Svårt. Och den här visningen var så konstig (verkligen!) att många faktiskt gick i gång på det. Själv tyckte jag nog att det var mindre lyckat…

Dalmatiner på scen.

Sista visningen… Oscar Jacobson.

Varumärket Oscar Jacobson håller på att transformeras och ska bli ett coolt dressat märke. Någon tyckte att detta var deras bästa visning någonsin.

Själv tyckte jag nog att det var lite “sådär”. Man har säkert fina kostymer och alla älskade capen för herrar, men det kändes som att modellerna var lite för stora för kostymerna. Det satt helt enkelt lite illa.

Mingelfotografer fångade mig på bild… Från www.stureplan.se

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments