Nytt från Alessi

Italienska designföretaget Alessi har flyttat in på Designgalleriet för att visa två kulturella projekt men också vårens nyheter.

Mario Tremarchi är en italiensk designer som har en grund i grafisk form. Det märks. Han gillar hur objekten liksom ser ut snarare än används. Han har gjort den här serien med skålar, krukor och ljusstakar som består av små fyrkanter. Inspirationen kommer från att bygga korthus och hur sirocco-vinden sen sveper in och kastar omkull allt. Tremarchi har faktiskt en lite dyster syn på världen och menar att den här sirocco-vinden faktiskt kan komma och kasta omkull våra skyskrapor som om det vore korthus.

Han menar att objekten verkligen ska betraktas och få ta plats. Men ska kunna se igenom, se runt och se skuggorna reflekteras. Mycket grafiskt.

Massa skuggor

Och nya lampor. En i vitt som ska ge skarpa skuggor, och en i rostfritt som ska ge reflektioner och mer ljuskatter.

I ett annat kreativt projekt från Alessi så har man bjudit in åtta kinesiska arkitekter att göra åtta olika brickor på temat “Den Förbjudna Staden”

En del galet, och en del fint.

Och så en massa nyheter. Jag är särskilt förtjust i risotto-skeden av Inga Sempé. Otroligt elengant och på nåt sätt sinnebilden av lyx. Tänk att ha en sked bara för risotto.

En annan rolig och lyxig produkt är kork-fatet av Milton Glaser. Det var Glaser som gjorde “I love NY”-loggan på 70-talet.

Och jag gillade apertivo-settet.

Olika små skålset i plast, rostfritt och bambu för oliver, chips, grönsaker etc. Fint.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments