Borås

Jag har en hel dag i Borås. Morgonföreläsning klockan 07.27 hos Kinnarps och sen en hel dag för äventyr i Knalleland.

“Har mitt ansikte vaknat nu?”

Blommor som tack för insatsen. Fint med min favoritblomma ranunkel.

Innan lunch så ville Borås Tidning träffa mig för att prata trender. En heeeeeeelt oväntad intervju. Jag var helt övertygad om att vi skulle sitta och prata färger och möbler. Vilka fem saker måste man ha i sommar. Men så blev det inte. Istället talade vi om de stora frågorna som “Bor vi inte för stort?” “Hur ska vi ha energieffektiva hem?”. Mycket mer spännande och väldigt roligt.

Lunch med Sebastian Kjersén. Sebastian är ju nästan min förlängda arm i Västra Götaland. Bra kille som nu faktiskt ska ut och trendspana i Argentina!!

Efter lunch genomförde jag ett socialt experiment. Jag hade lagt ut på Facebook att jag var i stan och fanns tillgänglig för möten. Jag ville liksom se om det var nån som vill träffas för att visa sin portfolio (t.ex. för utställning på Designgalleriet eller Svarta Lådan), om nåt företag vill träffas för att diskutera eventuella samarbeten eller om det bara var nån annan som vill hänga. Lite på försök så där. Jag fick en massa tips på folk som andra tipsade om – men egentligen ingen direktkontakt. Utom en tjej. Anja. Hon hade precis startat sin reklambyrå för tre månader sen och ville bjuda på en fika för att prata om karriär och möjligheter. Väldigt trevlig fika i solen vid Viskan.

Kulturpoäng. Besök på Textilmuseet.

Här visade man framför allt en utställning om 1700-talstäcken. Det blev en spännande introduktion där man talade om “Under seklet blir funktion, nytta och demokrati ledord vid sidan av omättligt begär efter exotiska varor. Debatt om lyxkonsumtion tar fart”. Kändes otroligt träffande för vår tid. Blev nästan lite sugen på att titta närmre på det här med lyxkonsumtion och drivkrafter från olika århundranden. Tänk att så lite har förändrats. Men det får bli vid ett senare tillfälle.

I utställningen har man samarbetat med Ljungbergs som reproducerat fina 1700-talstyger.

Fint.

Men framför allt imponerade alla dessa plädar och täcken. Otroligt hantverk. Jag hade kunnat stå i timmar och tittat.

Alltså – kolla alla detaljer. Alla veck!!

Fint museum. Hade velat se mer av den lokala textila skatten. Det fanns massa tekniska apparater men jag hade nog velat se mer tyg…

Bra dag i Borås. Kvällen avslutades på en fransk krog som heter Passion där jag fick en hjortytterfilé med polenta. Mums.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments