Milano 2012 – del 5

Femte och sista dagen på Milano-resan. Kör Brera, dvs city och gamla stan. Börjar med Boffi som är duktiga på att skapa installationer i sina kök. Men varför råttfällor??

Mycket svart – som sagt, trenden “black on black” är här.

Svarta badrum.

Hittade också Cesar som jag inte stött på tidigare. Notera plankigheten – campingtrend.

Designgalleriet Dilmos har ofta bra utställningar. Nu visade man Ron Gilad.

Ron Gilad

Och samma formgivare fast i grannhuset dvs Molteni.

Snabb tur till Moroso där man gjorde en installation som skulle kännas kinesisk. Det är ju drakens år. Så där… Kändes märkligt och ogenomtänkt. Fattar kalligrafin och det röda, men varför så mycket tomrum runt soffan? Är det en kommentar om diktaturen?

Ett besök på Skitsch. Det italienska designföretaget lanserades med buller och bra för tre år sen och har nu hamnat på tok-minus. Ingen verkar gilla Skitsch längre. De lanserar fortfarande nyheter men de kändes rätt anonyma och lite tråkiga.

Sam Baron hade gjort en vasserie.

Alessandra Baldereschi

Armani har öppnat nytt hotell i sitt komplex på via Manzoni. Öppnade i november förra året.

Fint, lyxigt, spatiöst. Känns nästan mer New York än Milano. Och värt att notera – helt okej i pris. Ett glas vin med snacks kostar 9 euro. Helt okej. Och fri wifi.

Venini hade gjort ett gemensamt projekt med danska Carl Hansen. Det danska företaget är mest känt för sina Wegner-möbler men nu har man bjudit in japanska Tadao Ando att göra nya möbler. Och man har fyllt ett gammalt museum med den moderna designen. Fint med kontrasterna.

Den nya stolen för Carl Hansen.

Min tur gick vidare till Wallpaper som numera alltid gör egna projekt. Man sätter ihop formgivare med hantverksföretag och försöker se vad som händer. Här Lee Broom som gör sängar.

Alfredo Häberli gör en grill.

Här Cole & Son som gör tapet med Gucci. Wallpaper-projektet är okej. Men bara okej. Vet inte varför… Kanske lite distanserat? Lite konstlat? Opersonligt? Vet inte, men det är nåt med projektet som jag inte blir smittad av…

Glad överraskning i designgalleriet Nilafur. Nendo visade fina skålar.

Laura Bethan Wood visade skåp

Och Martino Gamper visade en superfin stol. Suuuuuuuuperfin.

Paul Smiths butik i Milano har ofta designprojekt eller utställningar. Nu visade man en utställning med hemmagjorda prylar. Lite roligt i allt det här designade. Här finns en ärlighet och passion som jag känner att Wallpaper saknar lite…

Sorry för suddiga bilder men jag var stressad. Sista stoppet innan jag drog till flygplatsen – Bottega Venetas nya satsning. Designchefen Tomas Meier har tagit fram massor av nya möbler tillsammans med bla Poltrona Frau.

Jag är helt kär i porslinet. Kanske lika bra att ha det bakom lås och bom…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments